Į „Delfi“ kreipėsi skaitytojas Algis, kuris teigė, kad statybų darbuotojai į parduotuvę nebuvo įleisti dėl netinkamos aprangos.

„Laba diena, neturiu teisinio išsilavinimo, tačiau gal jus sudomins ši tema ir pasigilinsit. Šalia „Megos“ Kaune yra statoma parduotuvė, vyksta statybos, šalia yra prekybos tinklas „Lidl“.

Oro sąlygos nėra itin palankios darbams, drėgna, šlapia, todėl statybininkams sunku dirbant išlaikyti batus švarius, kartais išsitepa ir kelnes, tačiau išsitepę ir su darbiniais rūbais vyrai į „Lidl“ parduotuvę šalia „Megos“ nėra įleidžiami, prie durų pastatyta apsauginė, kuri rėkia, kolioja ir grasina iškviesti policijos pareigūnus, nes darbininkai yra per daug murzini.

Mano suvokimu viešoji tvarka nėra pažeidžiama, asmuo norintis patekti į parduotuve yra adekvatus, mokus ir blaivūs, tiesiog truputi murzinas. Kadangi apsauginė statybininkų neįleidžia jau nuo praeitos savaitės, todėl manau, tai yra administracijos sprendimas ir nurodymas, o ne vienkartinis atvejis.

Ar „Lidl“ parduotuvės administracija nepažeidžia žmogaus teisių ir orumo neįleisdama pirkėjų dėl jų profesijos? Ar jie turi tokia socialinę teisę neleisti žmogui nusipirkti pietų?“, – rašė skaitytojas.

„Lidl“ tinklo atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė teigė, kad darys viską, kad tokia nemaloni situacija nepasikartotų.

„Apie tokią konkrečią situaciją informacijos neturime. Bet kokiu atveju, jei taip nutiko, atsiprašome į parduotuvę negalėjusių patekti pirkėjų. Informaciją perdavėme tiek atsakingai apsaugos bendrovei, tiek ir parduotuvės personalui. Užtikrinsime, kad tokios situacijos nepasikartotų“, – rašė atstovė L. Skersytė.

Redakcijai kreipusis komentaro į „Lidl“ atstovus dėl susidariusios situacijos, skaitytojas pranešė, kad sekančią dieną po kreipimosi darbininkai buvo įleistas į parduotuvę ir jiems buvo leista apsipirkti.

Savo istorijas ir pasakojimus siųskite pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)