Dažnai tenka vaikštinėti ar važinėti Telšių miesto gatvėmis, o ypač - Respublikos gatve. Mano akis patraukė ne pirmus metus griūvantis pastatas adresu Respublikos g. 5. Geriau pasidomėjus, kas per organizacijos ar įmonės yra čia įsikūrusios, radau ne tik jaukią vairavimo mokyklą, kurioje kažkada ir mane išmokė vairuoti geri instruktoriai, bet ir kitas organizacijas kaip „Bočiai“ vadovaujama Kajatono Šliogerio, Lietuvos politinių tremtinių ir kalinių sąjunga, vadovaujama Reginos Chmieliauskienės (...).

Viską gerai apmąsčius, kyla klausimas: visos šios organizacijos turėtų rodyti pavyzdį jaunimui kaip dera elgtis, kaip reikia prižiūrėti ir vertinti tai, ką turime, bet ar taip yra iš tiesų? Pažiūrėjus nuotraukas peršasi viena nuomonė – tie, kas turėtų rodytį pavyzdį mums, jaunimui, to nedaro... Aišku, logiškas paaiškinimas, kaip ir visada būtų „lėšų trūkumas“. Jei jau taip reikia tų lėšų, kreipkitės, pirmąjį litą pastato restauracijai padovanosiu, tik neterškime mūsų miesto griūvančiais pastatais.

Kažin, ar bent viena iš minėtų organizacijų prisiimtų atsakomybę, jei krisdama plytą, ar, neduok Dieve, visas antras iš antro aukšto užkristų ant kokio jaunuolio, kuris ėjo mokytis vairuoti, ar tik pro šalį? Ar valdininkams, skelbiantiems, kad Telšiai gražėja, malonu yra vaikščioti pro namą, kurio sienos trūkinėja kiekvieną žiemą, kur pro turbūt jau ne pirmąjį amžių skaičiuojančias duris košia vėjas. Ar jie nori, kad šis namas taip vegetuodamas tiesiog pats sugriūtų su visais jame tuo metu būsiančiais žmonėmis?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro pasiteiravo Telšių rajono savivaldybės. „Informuojame, kad pagal statybos techninio reglamento STR 1.12.01:2004 1 priedą, administracinis pastatas adresu Respublikos- 5, Telšiai neturi statinio galimos avarinės būklės požymių, todėl nekelia pavojaus statinyje ar arti jo gyvenančių, dirbančių ar kitais tikslais būnančių žmonių sveikatai, gyvybei ar aplinkai“, - nurodė Statybos ir urbanistikos skyriaus Statybos poskyrio vyr. Specialistas Alvydas Staškevičius.

Jo teigimu, pastato būkle turi rūpintis jo savininkai. „Vadovaujantis statybos techninio reglamento STR 01.12.07:2004 I dalies 30, 31,32, 33 punktais statinio technine priežiūra rūpinasi statinio naudotojas (savininkas). Pastatas adresu Respublikos- 5, Telšiai nuosavybės teise priklauso keturiems savininkams“, - teigė jis.

LPS „Bočiai“ pirmininko pavaduotojas Žemaitijos regionui Kajatonas Šliogeris DELFI sakė, kad patalpoms iš tiesų reikia remonto – jos, pasak K. Šliogerio, nekūrenamos. Pašnekovas teigė, kad patalpos yra nuomojamos, tačiau apie jų remontą bus diskutuojama su savivaldybe.

Lietuvos politinių tremtinių ir kalinių sąjungos atstovė Regina Valerija Chmieliauskienė pakomentavo, jog apie patalpų remontą yra kalbamasi su pastato savininkais, kurių yra keli.