„85 metų greitai sulauksiantis senolis, II-ojo pasaulinio karo dalyvis, tremtinys, nusipirkęs laikraštį prekybos centre „Cento“, vėliau užėjęs į prekybos centrą „Maxima“ (Vytauto pr. Kaune) nusipirkti trūkstamų prekių, buvos sulaikytas apsaugos darbuotojo tuo metu, kai šis jau buvo bepasiimantis savo prekes, pirktas „Cento“ parduotuvėje iš saugojimo kameros“, - pasakoja anonimiškai į DELFI parašęs skaitytojas.

Pasak jo, toliau apsaugininkas pareikalavo parodyti laikraščio pirkimo kvitą. Tačiau senolis pirkimo kvito neturėjo, nes išmetė jį prie kasos prekybos centre „Cento“. Taigi senoliui nepavykus įrodyti, jog laikraštis buvo pirktas „Cento“ parduotuvėje, buvo iškviesta policija, kuri atvykusi išsivežė garbaus amžiaus pilietį į nuovadą protokolo surašymui, „net nesistengę išsiaiškinti, ar parduotuvėje tikrai yra šio laikraščio trūkumas“, - savo laiške rašo skaitytojas.

„Toliau viskas vyks kaip „tikroje“ teisinėje valstybėje: pilietis bus teisiamas! Teismo posėdis numatytas spalio pabaigoje. Ir blogiausia yra tai, kad tokių metų piliečiui teisiškai apsiginti nėra jokios galimybės. Advokatų paslaugos yra pernelyg brangios, gaunantiems virš 850 Lt pensiją nemokama teisinė gintis nepriklauso. Net ir vaikams ar anūkams, neturintiems teisinio išsilavinimo, atstovauti teisme nėra leidžiama“, - piktinasi skaitytojas.

„Maxima“: tai jau ne pirmas kartas, kai sulaikomas šis pilietis

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovė spaudai Olga Malaškevičienė pateikė kiek kitokią šio įvykio versiją. Pasak jos, viskas vyko spalio 14 d., 11:08 val., kai į prekybos salę įėjo pilietis, kuris iš spaudos stovo paėmė laikraštį „Vakaro žinios“, kainuojantį 1 Lt. Vėliau vyras išsirinko dar kelias prekes ir nuėjo į kasą susimokėti.

Apsaugos darbuotojas, pastebėjęs, kad tarp perkamų prekių laikraščio nėra, sustabdė jį už kasų ir paprašė pirkinių čekio. Įsitikinus, kad laikraštis nebuvo nupirktas, žmogus buvo palydėtas į tarnybines patalpas. Paprašius grąžinti laikraštį, vyriškis išsitraukė minėtą laikraštį iš savo striukės vidinės kišenės.

„Pagal mūsų vidines taisykles, įtarus vagystę kviečiami policijos pareigūnai, kurie aiškinasi aplinkybes. Susijusi su šiuo įvykiu filmuota medžiaga perduota policijos pareigūnams, filmuotoje medžiagoje aiškiai matosi, kaip laikraštis yra slepiamas po striuke. Tai jau ne pirmas kartas, kai šis pilietis yra sulaikomas. Tas pats asmuo mūsų apsaugos darbuotojų buvo sulaikytas ir šių metų rugpjūčio 6 d. už kelių šokoladų bei laikraščio vagystę, tačiau tą sykį garbingo amžiaus vyriškį apsaugos darbuotoja tik įspėjo ir paleido“, - komentavo O. Malaškevičienė.

DELFI primena, kad didžiulio susidomėjimo sulaukė atvejis, kai senyvo amžiaus žmogus buvo teisiamas dėl 15 ct kainavusio maišelio vagystės iš prekybos centro „Iki“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (419)