Viena para su pagalvės mokesčiu - 27 Lt, 6 paros - 162 Lt. Privalumai - gyvename prie pat kopų, iki jūros - 1 min. Kur rasite arčiau? Pušynas, gamta... Be to, sava švari šešiavietė palapinė, sava patalynė, romantika, laužai kas vakarą... Žmonės atvyksta su šeimomis, su vaikais, kurie dažniausiai susidraugauja ir „nebelipa tėvams ant galvų“.

Žinoma, visą stovyklavimo įrangą (palapinė, čiužiniai, miegmaišiai, stalas, kėdės ir t.t.) kažkada reikėjo nusipirkti, bet tai atsipirko jau daugybę kartų. Be to, ramu - nedaug žmonių, norint pramogų - miestai šalia. Kam tai nepatogumai, o mums - normalu ir netgi smagu: lauko virtuvėlė (viryklė, šaldytuvas, netgi indai), tvarkingas (toks kaip namie) lauko tualetas, dušai.

Tiesiog tvarkingas kambarys kainuoja apie 100-150 Lt už parą, mums tai brangoka, be to, matome patrauklesnių galimybių šiuos pinigus išleisti pramogoms. Už 60 - 100 Lt ne visada gausi tokį kambarį, kad būtų malonu gyventi - būna priplėkę, patalynė bjauri, neaišku, kas miegojo, ką veikė ir ar gerai viskas išvalyta. o jei dar įkyrios bobutės kaimynystė.. Tad, kol nėra galimybių prabangai, sava palapinė - pats tas. Žinoma, tik ne tada, kai prastas oras.

Pusryčius valgėme vietoje - dribsniai, sumuštiniai, kava – na, apie 50 Lt. Pietūs visada kavinėje per daug savęs neribojant - apie 70 Lt šeimai. 4 dienos (pirmą dieną į kavinę nesinorėjo ir vieną dieną dar paskaičiavau atskirai) - 280 Lt. Vakare - šašlykai (raugti namie ir atsivežti), lauže keptos daržovės (iš močiutės daržo), vynas - 150 Lt. Taigi maistui gavosi apie 500 Lt. Bet tikrai yra vietos, kur sutaupyti, kavinėse valgyti nėra būtina, nes, kaip minėjau, visos sąlygos pasigaminti maistą yra poilsiavietėje. Na, dar 100 Lt pramogoms - karuselės, ledai, velomobilis, smulkmenos (skaičiuoju labai grubiai).

Kelionė iš Kauno pirmyn ir atgal, plius kavinės, Palanga (botanikos sodas ir „Kar kar“ žaidimų aikštelė), Šventoji - apie 200 Lt.

Na, dar reikėtų pridėti ne itin pavykusią „pažintinę“ kelionę į Ventės ragą. Degalai - 50 Lt (nes navigacijos dėka sugebėjome paklysti ir gerą ratuką apsukti, nors tikslas buvo už 3 km.) ir 150 Lt - prabangūs skanūs pietūs žuvies restorane „Štrurmų švyturys“. Deja, kad pamatėme ką gero, negaliu pasakyti, Ventės rage statybos, buvo labai karšta iki jo nueiti, tad likome nusivylę, ir šią kelionę laikome nepavykusia.

Tai štai - mūsų sąmata yra 1200 Lt šešioms dienoms. Jei tikrai taupytume - nevalgytume kavinėse ir nebūtume vykę į Ventės ragą - būtume galėje paatostogauti už 700 Lt. Ir patikėkite, palapinėje, kai geras oras, dar smagiau nei kambaryje. Reikia tik drąsos, gebėjimo susidraugauti su gamta ir džiaugtis ja. Sūnus į viešbučius net nenori, kai siūlom - sako: „Į viešbutį? Nė už ką!“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – kiek reikia išleisti norint patogiai pasiilsėti Lietuvos pajūryje? Galbūt galite paneigti mitą, kad užsienyje atostogauti pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Poilsis“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: