Projektas buvo vykdomas 4 etapais, kurie siejami su metų laikais. Projekto dalyviai lankėsi Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Prancūzijoje. Kiekvienoje šalyje mokiniai pristatė vienam metų laikui būdingus šalies patiekalus, tradicijas, buvo rengiamos vaišės.

Pirmasis vizitas į Vokietiją išsiskyrė tikra kalėdine dvasia: kalėdine muge, koncertu bažnyčioje ir vokiečių tradiciniais patiekalais.

Italijos Respublikos Pomezia mieste visos šalys pateikė savo sukurtus projekto logotipus. Kiekviena šalis turėjo teisę balsuoti už 3 labiausiai jiems patikusius bei geriausiai kriterijus atitinkančius logotipus. Džiugu, kad mūsų gimnazistės Erikos Vaišvilaitės darbas surinko 8 taškus iš 10. Šaunesniu išrinktas tik Italijos mokinių logotipas.

Į Ispanijos sostinę Madridą atskridome iš gilios lietuviškos žiemos. Madrido priemiesčio La Fortuna mokykloje daugelį sužavėjo lietuvių liaudies šokiai, kurių mokėme kitų šalių projekto dalyvius. Pasirodo, šioje mokykloje mokosi lietuvė iš Zoknių. Dar vienas atradimas – prancūzas mokytojas Vincent pademonstravo neblogus lietuvių kalbos įgūdžius. Į lietuvių kalbos mokymąsi buvo įtraukti ir kiti projekto dalyviai.

Prancūzijoje organizuotas paskutinis projekto dalyvių susitikimas. Čia buvo pristatyta ir receptų knyga anglų kalba, kurioje sudėta po 8 kiekvienos šalies tradicinius receptus bei aprašytos šalių tradicijos pagal metų laikus. Už receptus balsavo visų 6 šalių projekto dalyviai internetinėje erdvėje (kiekviena šalis receptus skelbė internetiniame žurnale). Daugiausiai balsų gavę receptai sudėti šioje knygoje. Knyga išspausdinta Vokietijoje.

Nemažai veiklos organizuota ir ne vizitų metu: pavasario patiekalų degustacija, mokomoji - pažintinė kelionė į Rokiškį ir Biržus, Comenius savaitės renginys „Mes ten buvome, nuvykite ir Jūs!“, anketinis tyrimas „Ką mes valgome mokyklos valgykloje?“

Dvejų metų projekto veikla apibendrinta surengiant finalinę šventę „Esame tokie, ką valgome, ir valgome tai, kokie esame!“. Projekto dalyviams ir mokytojams buvo įteikti sertifikatai, liudijantys apie dvejų metų projekto „Kultūrinis ir gastronominis randevu“ veiklą.

Šventės vedėjai pakvietė visus paragauti šešių šalių patiekalų: lietuviškų pavasario salotų ir kepto įdaryto karpio, vokiškų bulvių salotų ir slyvų pyrago, ispaniškų kroketų ir vaisių salotų, portugališkų rabanadas ir keptos menkės, itališko tiramisu pyrago ir panzanella, prancūziškų rudens salotų ir vyšnių pyrago. Projekto dalyviai papasakojo apie šalis, kuriose lankėsi bei apie kurias girdėjo.

Projekto koordinatorė Lietuvoje, Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos anglų kalbos mokytoja Kristina Urbonienė džiaugiasi, kad tarpkultūriniai mainai padėjo tobulinti mokinių komunikacinę bei kalbinę kompetencijas, ugdyti vertybines nuostatas. Mokiniai ir mokėsi, ir susipažino su kelių Europos šalių kultūra.