Į DELFI kreipėsi skaitytojas, pasipiktinęs, kad dviračių savininkai ignoruoja Sluškų g. Vilniuje palei Nerį esantį dviračių taką. Tai jis užfiksavo nuotraukoje.

„Neries pakrantėje, Sluškų gatvėje įrengtas dviračių takas yra aiškiai pažymėtas, tačiau labai dažnai dviratininkai kažkodėl ignoruoja šį dviračių taką taip pažeisdami kelių eismo taisykles. Kaip ir šioje nuotraukoje - užfiksuoti trys dviratininkai ir visi trys pažeidė kelių eismo taisykles kažkodėl ignoruodami minėtą dviračių taką. Anot kelių eismo taisyklių, ten, kur yra įrengti dviračių takai, dviratininkai privalo važiuoti dviračių taku“, - rašė jis.

Skaitytojas piktinosi dviratininkų įžūlumu. „Gerbiamieji dviratininkai, prieš verkdami, kad jūs, oi, kaip skriaudžia automobilių vairuotojai ar pėstieji, nepamirškite, kad ir jums taip pat galioja kelių eismo taisyklės“, - teigė jis.

Pasak dviračių maratono organizatoriaus ir lenktynininko Benedikto Vanago kartais dviratininkai patys nepaiso kelių eismo taisyklių. Vis tik, taip jiems elgtis kartais tenka dėl prastai sudarytų važiavimo sąlygų. „Visų pirma noriu pasakyti, kad dviratininkai turėtų važiuoti pagal kelių eismo taisykles, t.y. važiuoti ten, kur jie privalo važiuoti. Tačiau galima suprasti ir dviratininkus - jie labai dažnai važiuoja keliu, nes dviračių takas yra netinkamai paruoštas, dažnai toks prastas, kad juo tiesiog pavojinga važiuoti. Taip pat atkreipkime dėmesį, kad praeiviai, eidami kelkraščiu ar šaligatviu, dažnai nekreipia dėmesio, kad eina dviračių taku. Tai yra kompleksinė bėda“, - kalbėjo B. Vanagas.

Pasak jo, svarbu yra visų eismo dalyvių kultūra. „Kada dviratininkai supras, kad reikia važiuoti dviračių takais, kai pėstieji supras, kad dviračių takais nereikėtų eiti, dar kai mes sutvarkysime dviračių takus, tada mes ir turėsime žymiai geresnę situaciją“, - mano lenktynininkas.

B. Vanagas sakė nemanąs, kad situacijai pakeisti reikės laiko: „Dviratininkai dažnai galvoja, kad gali važiuoti kur nori. Taip pat matosi, kad nežino elementarių eismo taisyklių. Tačiau neretai susiduriame su situacija, kai kelių taisyklės nusako kaip turėtume elgtis, bet infrastruktūra to neleidžia atlikti. Tad, manau, jei vis daugiau dėmesio atkreipsime šiai situacijai gerinti, vieną dieną galėsime džiaugtis puikiais rezultatais“, - sakė jis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)