Paskambinus ten atsiliepė nemandagiai šnekantis vyras. Į klausimą „kur paskambinau?“, atsakė - „Man paskambinot“. Nesupratau, kodėl internete nurodytas neteisingas numeris, bet dar kartą paklausiau, gal tai vis dėlto mano ieškota gyvūnų globėjų organizacija ir buvau nustebinta, nes tai buvo būtent ši įstaiga.

Tęsiau pokalbį ir prašiau pagalbos sužeistam lapiukui, bet buvo atsisakyta atvažiuoti ir apžiūrėti. Perskaičius atsiliepimus apie šią organizaciją supratau, kad pagalbos negavo daugybė žvėrelių. Mažasis lapinas nejudino galinių kojyčių, negalėjo vaikščiot ir net nesugebėjo lakti.

Iš nevilties pradėjome skambinti veterinarijos klinikoms ir viena iš jų, gyvūnų globos organizacija „Lesė“, sutiko mums padėti, nors ne jų kompetencija yra gydyti laukinius žvėris. Jie žadėjo padėti ir pasirūpinti lapinu, todėl su palengvėjimu išvažiavome namo.

Lapiukas liko šiltai priglaustas kartu su šuniukais ir kačiukais, kurie labiau domėjosi juo ir apžiūrinėjo, negu gyvūnų globėjų organizacija Kaune. Nežinau, kaip į tai reikėjo reaguoti, bet to taip palikti nesiruošiu. Visi norime geresnės ateities Lietuvoje, todėl, manau, verta pasistengti, kad tokios problemos būtų išspręstos. Visiems susidūrusiems su tokia situacija, prašau nepalikti to taip, o rašyti skundus ir reikalauti, kad mūsų krašto gyvūnėliai būtų sveiki ir prižiūrėti.
Lapiukas