Studentės mama pasakojo universitete apsilankiusi pirmą kartą, tačiau pasipiktino jame esančia tvarka. „Universitete diplomų įteikimo šventė. Seimo atstovai, generalinis prokuroras, aišku, studentai. O artimieji už salės durų, nes neįleidžiami. Kažkoks pasityčiojimas“, - DELFI rašė šventės salėje negalėjusi būti mama.

Ji pasipiktino ir tvarka universitete. „Aš šiame universitete pirmą kartą, bet net tualetai neišplauti. Baisu! Esu baigusi du universitetus, turiu du magistrus, bet taip organizuojamos šventės dar namačiau“, - laiške rašė ji.

Susisiekus su MRU atstovu spaudai Kęstučiu Saldžiūnu, jis patvirtino, kad bėdų patekti į salę, kur studentams įteikiami diplomai, kartais iš tiesų kyla. Vis tik, K. Saldžiūno teigimu, nėra taip, kad į salę neįleidžiami artimieji – tiesiog kartais salėje nesutelpa visi studentus norintys pasveikinti atėję svečiai.

„Buvo kviesti fakulteto svečiai, socialiniai partneriai, kurie kartu dalyvavo diplomų teikime. Mes sunkiai galime prognozuoti, kiek ateis pasveikinti artimųjų, kai kuriems tenka būti už salės ribų, bet yra pastatytas ekranas, kur visą procesą galima stebėti. Čia nėra išskirtinumas, kad kažkas sėdi, o kažkas stovi“, - patvirtinęs, kad dalis artimųjų, suspėjusių ateiti, kai dar yra vietų, patekti į salę turi galimybę, teigė K. Saldžiūnas.

„Sunku prognozuoti, kiek ateis draugų, pažįstamų. Kartais ateina daugiau, salė juk neišsiplečia. Aišku, mes visada atsiprašome ir jaučiamės nesmagiai tokiu atveju, bet yra pastatytas ekranas, ir siekiamas, kad visas procesas būtų matomas“, - nurodė pašnekovas.

Jis išvardijo, kad penktadienį, kai universiteto Teisės fakulteto studentams buvo teikiami diplomai, jame lankėsi Seimo narys Julius Sabatauskas, generalinis prokuroras Darius Valys, du universitete dirbantys Aukščiausiojo teismo teisėjai, kurie irgi dirba universitete.

„Galbūt reikėtų dažniau tas ceremonijas rengti, bet tada irgi atsiranda papildomų dalykų – iškilmingumo mažiau, išsibarstymas, norime ir šventės. Bet jei kažkas dėl šventės pajuto diskomfortą, mes tikrai atsiprašome“, - sakė K. Saldžiūnas.

MRU atstovas spaudai teigė abejojantis, kad tualetai galėję būti netvarkingi - universitete nuolat vyksta aukščiausio lygio renginiai, laikomasi aukščiausių reikalavimų ir higienos normų, tualetai nuolat prižiūrimi, tad pastabą apie juos išsakiusi mama galėjo tokią informaciją nurodyti, nes buvo labai susijaudinusi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)