Picius – jaunas, nedidelis – iki kelių, energingas ir be galo azartiškas šuo. Vos tik atklydęs, be baimės nėrė į barsuko urvą, apie kurį kiti šunys, netgi medžiokliniai, tik sukdavo ratus. Jo jėga, vikrumas, noras įtikti žmogui rodo, kad tiktų šunų jėgos varžyboms ar kokiam kitam sportui.

Su kitais šunimis, net ir patinais, nekonfliktuoja, jei tik jo nepuola. Kates greičiausiai pultų, bet šito tiksliai nežinom – po istorijos su barsuku teko jį pririšti, kad nesugalvotų apsilankyti pas šalia esančios fermos gyventojus. Vaikščioti su pavadžiu greičiausiai nemokytas, bet po trumpos pamokėlės visai neblogai cimpena šalia.

Ypatingas Piciaus bruožas – jis moka šypsotis. Iš pradžių ši jo savybė gąsdino globėjus, nes atrodė, kad jis šiepia dantis. Bet visai ne! Pasitikdamas savo gelbėtojus jis smagiai mojuoja uodega ir visa sava baltutėlių dantų pilna burna... šypsosi.

Šiuo metu Picius turi kur prisiglausti nuo lietaus ir gauna dubenį košės, bet tai ir viskas. Jokių pasivaikščiojimų, jokio bendravimo. O ir žiemos šalčius jo menkam kailiui ištverti ne itin lengva. Jį priglaudę kaimo žmonės daugiau jam suteikti negali. O jis tikrai vertas kitokio gyvenimo.

Šuo šiuo metu yra Mažeikių rajone, bet rastume galimybę atgabenti ir į kitas Lietuvos vietas.

Dėl Piciaus kreiptis tel.nr. 8 685 19 374