Pasak jo, toks sveikinimas apkartina atostogas, kadangi vyras nenori mokėti Rusijoje taikomų tarifų.

„Suprantu, kad siena netoli, bet dingsta ryšys ir būdamas Lietuvoje turiu mokėti užsienio tarifu. Prisegu porą nuotraukų, darytų prieš kelias dienas „Parnidžio pažintiniame take“ šalia Saulės laikrodžio“, – rašė DELFI skaitytojas.

DELFI paprašė pakomentuoti šią situaciją TELE-2 korporatyvinės komunikacijos vadovo Andriaus Baranausko, kuris teigė, kad kiekvienas mobiliojo ryšio operatorius susiduria su tokiomis problemomis pasienio zonose.

„Situacija tokia, kad siena iš tiesų netoli, nuo Saulės laikrodžio iki jos – vos keli šimtai metrų, o radijo bangos valstybės sienų nepaiso. Mobilieji telefonai sukurti taip, kad prisijungtų prie stipriausio ryšio; jei pasienyje stipresnis yra užsienio ryšys, telefonas jungiasi prie jo.

Su analogiškomis problemomis susiduria visi operatoriai visų pasaulio šalių pasienio regionuose, nes arba vienoje, arba kitoje sienos pusėje ryšys vis tiek bus stipresnis“, – DELFI aiškino jis.

A. Baranauskas taip pat pabrėžė, kad Nidoje situaciją apsunkina du dalykai.

„Pirma, ten labai sudėtingas reljefas – kopos ir miškai labai efektyviai sugeria toliau esančių bazinių stočių signalą. Antra – ten nacionalinis parkas ir labai griežtai reglamentuojamos bet kokios statybos, įskaitant mobiliojo ryšio stočių. Mes vis tiek stengiamės užtikrinti geresnį ryšį – kaip tik šiomis dienomis įrengėme bazinę stotį Nidos centre“, – tikino vadovas.

Tuo pat metu jis priminė vartotojams, kad telefono nustatymuose pasirinktų ne automatinį, o rankinį tinklo režimą.

„Tokiu atveju telefonas prašys pasirinkti tinklą, ir bus galima išvengti prisijungimo netyčia. Kitas patarimas – kreiptis į mūsų klientų aptarnavimo liniją numeriu 117, mūsų klientams skambučiai ja nekainuoja; kiekvieną tokį atvejį nagrinėjame individualiai“, – patarė TELE-2 atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)