Žinoma, mažiems mieliems šuneliams ir katinėliams lengviau surasti šeimininkus. Tačiau prieglaudose glaudžiasi ir suaugę gyvūnai, pro kuriuos potencialių naujų šeimininkų akys dažniausiai praslysta. Dėl šios problemos ir gimė dar vienas nevyriausybinės organizacijos Gyvūnų gerovės iniciatyvos (GGI) projektas, skirtas pagerinti suaugusių ir ne tokių „patrauklių“ šunelių galimybes susirasti naujus namus.

Projekto sumanymas gana paprastas – paimti „kudlius“ iš prieglaudos, juos nuprausti, nukirpti, sušukuoti ir tokius gražius ir kvepiančius grąžinti į prieglaudą, o gal net tiesiai naujajam šeimininkui į glėbį. Viskas taip pat bus įamžinama organizacijos fotografės. Žinoma, gražios idėjos ir liktų tik idėjomis, jei neatsirastų gerų žmonių, kurie sutiktų pagelbėti jas įgyvendinti. Čia padėti sutiko kirpykla „Baltos Uodegos“ ir kirpėja Ingrida Vaitiekauskaitė.

Pirmuoju laiminguoju tapo iš gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ paimtas šuo Babaužis, kuris GGI savanorių ir sutikusios pagelbėti kirpėjos pramintas Badžiu (dėl savo panašumo į gerai žinomo TV serialo „Vedęs ir turi vaikų“ pagrindinio herojaus šunį Baką). Babaužio-Badžio gyvenimo istorija gana paini – šunelis keliavo iš namų į namus, nors šeimininkai apie jį atsiliepė net labai gerai. „Draugiškas iki beprotybės, žaismingas, judrus, visaip kaip sveikas šunėkas! Daug ko nemokėjo - daug ką labai greitai išmoko: išmoko sėdėt, gulėt, duoti leteną, pagrindines frazes: „fu“, „negalima“, „ar nori į lauką?“, „einam namo“ ir t.t. Tikrai imlus šuo! Mokosi labai greitai, daug ką supranta“.

Tiesa, galima nuspėti, kad Badis per savo gyvenimą sutiko nelabai gerų vyrų, nes dabar šiek tiek sunkiau juos prisileidžia. Taip pat daug kovojęs už „vietą po saule“, tad nors ir yra kastruotas, bet mėgsta dominuoti.

„Apie charakterį kiek mes pamatėm, tai nuostabus šuo, labai draugiškas, paklusnus, moka komandas: sėdėt, gulėt, duok leteną ir gal dar daugiau neatskleistų talentų turi. Per visas „grožio procedūras“ net neurgztelėjo, su mašina važiuoja labai tvarkingai, ramiai sėdi ant sėdynės“, – minėjo viena iš projekto savanorių. Pusdienį praleidęs „Baltų uodegų“ šunų kirpykloje, Badis iš gauruoto padaro pavirto tikru naminiu šuneliu. Taigi, nukirptas, išpraustas ir sušukuotas Badis kantriai laukia savo naujojo šeimininko, kurio rūpestingumas ir namų šiluma sugrąžins pasitikėjimą žmogumi. Nes reikia tiek nedaug, kad iš murzino kudliuko pavirstų tikru draugu, namų sargu ir puošmena – tik žmogaus ir trupučio rūpesčio.