„Važiuoju 120 keliu nuo Ukmergės į Anykščius. Jau užfiksavau 3,2 km ilgio spūstį. Prieš 10-15 minučių pasukau į aplinkkelį, tačiau mašinos supa iš visų pusių.

Norintys aplankyti Anykščių lajų taką įstrigo spūstyse
Pagudrauti nepavyko, nes visi bando bent kiek sutrumpinti kelionę ir greičiau pasiekti tikslą. Suprantu, kad prireiks kantrybės, tačiau šią vietą ketinu aplankyti pirmą kartą, tad esu pasiryžęs luktelti.

Įvažiavau jau į Anykščius, tačiau ir čia pilna automobilių, nėra laisvo kampelio“, - sakė vyriškis.

Medžių lajų takas Anykščiuose yra pirmasis tokio lygio objektas Lietuvos gamtoje, į kurį po jo atidarymo žmonės vis dar plūsta tūkstančiais. Štai, pavyzdžiui, praėjusį savaitgalį Anykščių regioniniame parke atidarytą apžvalginį medžių lajų taką prie Puntuko akmens aplankė apie 11 tūkst. žmonių.

Takas prasideda netoli Puntuko akmens ir nuo žemės pamažu kyla iki 21 metro.

Objektas yra nemokamas, bet atvykstantiesiems į Anykščių regioninį parką siūloma įsigyti  savanorišką lankytojo bilietą, kuris kainuoja vieną  eurą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)