Skaitytoja nurodė, kad „IKI“ parduotuvėje Galgiuose, netoli Naujosios Vilnios pardavinėjami į Georgijaus juosteles panašūs segtukai. Į portalą kreipusis skaitytoja nurodė, kad, jos manymu, jie skirti kaklaraiščiui.

„Manau, kad reikia paviešinti“, – rašė ji.

DELFI primena, kad Georgijaus juostelės – tai juodais ir oranžiniais dryžiais išmargintas kaspinas, simbolizuojantis kautynių dūmus ir ugnį. Dvispalvis kaspinas yra naudojamas su Šv. Georgijaus ordinu, įkurtu 1796 m., Georgijaus kryžiumi, Georgijaus medaliu. Carinėje Rusijoje jis vadinta Georgijaus juosta, SSRS – Gvardijos juosta.

Pasak VU Istorijos fakulteto Naujosios istorijos katedros lektoriaus Ryšard Gaidžio, pavyzdžiui, automobilio salone kabanti ši juostelė gali demonstruoti, kad jos savininkas palaiko dabartinę Rusijos federacijos politiką.

DELFI komentaro pasiteiravo prekybos tinklo „IKI“ viešųjų ryšių vadovo Andrius Petraitis:

„Mes prekiaujame įvairaus dizaino ir spalvų šio tiekėjo segtukais plaukams. Kadangi jie yra rudens kolekcijos, tai tiekėjas parinko būtent tokią spalvinę gamą. Užtikriname, jog šie segtukai niekaip nėra susiję su jokiais politiniais judėjimais net jeigu jų spalva ir panaši. Šie segtukai yra gana populiarūs tarp pirkėjų ir anksčiau panašių užklausų iš pirkėjų nesame gavę.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (331)