Nebūtų tiesa, jeigu pasakytume, kad pasiėmus suaugusį šunį iš prieglaudos viskas lengva ir paprasta. Akivaizdu, kad Tina buvo mušta: prie jos padarius pernelyg staigų judesį, pirmuosius kelis mėnesius apsišlapindavo iš baimės. Ji yra linkusi pasislėpti, išgirdusi pakeltą balso toną, nors jis nukreiptas ne į ją.

Nemoka žaisti nei su kitais šunimis, nei su žaislais. Būna situacijų, kai demonstruoja akivaizdžią agresiją, ir, nors šioje srityje daro nemenką pažangą, ateityje dar bus, ką veikti. Šiuo metu kaip tik esame pradėję socializuoti ją su kitais gyvūnais – vežiojame į dresūros užsiėmimus, kad bent kažkiek palengvėtų kontaktas su šunimis, nekiltų nei noro pulti, nei noro bėgti.

Tačiau kartu šis šuo nuo pirmų dienų tapo tikru šeimos nariu. Beveik visur važiuojame su ja, prie mūsų akių pirmą kartą ji nedrąsiai pabandė įbristi į vandenį ir plaukti – įsidrąsinusi atplaukė tiesiai į toliau nuo kranto besimaudžiusio šeimininko glėbį ir nuo tada nebebijo vandens.

Ji greitai išmoksta naujų dalykų, mėgsta ilgus pasivaikščiojimus, sulaukti svečių, kartu miegoti, dūkti lauke ir važiuoti automobiliu. Niekada nieko negraužia ir nedrasko, taigi galima be baimės palikti atlapojus visas duris, svetimuose namuose – taip pat. Mėgsta šilumą, taigi puikiausiai supranta žodį „pledukas“ – jį ištarus tuoj pat atbėga šiltai įsitaisyti. Kad „pledukas“, „važiuojam“ ir „į lauką“ yra patys puikiausi žodžiai šioje žemėje, matyti iš akių ir emocijų.

Tina mums atnešė daug džiaugsmo, o kartu, būdami su ja, iš jau minėtų sunkesnių situacijų nemažai išmokstame patys. Labiausiai to, kad draugo nevalia išduoti jokiu atveju, ir, jeigu jau prisijaukinai, prisiėmei atsakomybę, turi mylėti iki galo – investuoti ir laiko, ir jėgų, kad kartu būtų gera.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.