Esu Modestas, šiuo metu studijuoju politikos mokslus Vilniaus Universitete. Gyvenimas Vilniuje išties yra puikus, tačiau labai žalingas ir nesveikas. Mano kambario draugas, vardu Deividas, neapsieina ryte be submarino, stiprios kavos ir cigaretės rankose. Aš jo klausiau, kodėl nevalgai sveiko maisto, pavyzdžiui, salotų ar keptų kiaušinių. Jis man atsakė, kad labai tingi gaminti - jau geriau nulėktų į šalia stovinčią „Maximą“ ir nusipirktų karštą submariną.

Kitame aukšte taip pat yra apsigyvenę draugai, kurie turi savo dienos tvarkaraštį. Rytais prieš paskaitas (kas turi bendras paskaitas) susirašo trumposiomis žinutėmis, ir tuo pačiu laiku bėga į „Maximą“ nusipirkti submarino, cigarečių pakelių ir labiausiai mėgiamo gėrimo „Coca-Cola“. Tai išties yra labai nesveikas maistas, kai pamatau etiketę, kiek yra pridėtų tirštiklių, konservantų, tai net akys sprogsta...

Aišku, kartais ir aš nusiperku „junk food“ (liet.nesveiko maisto), tačiau tik iš bėdos, jeigu jau labai tingiu gaminti valgyti, arba vėlai grįžtu iš paskaitų, bet vis tiek sugebu pasigaminti.

Vieną vakarą, apie 1 val. nakties, gavau kvietimą išlįsti laukan nusipirkti valgyti. Netoliese stovi degalinė, kuri dirbą visą parą, tai visi sumąstė bėgti ir nusipirkti submariną, traškučių ir pirktinių sumuštinių, kurios valgys ryte, ir taip pat „Coca-cola“ skardinę. Tai tikrai labai nesveikas maistas, o ypač jeigu jis yra vartojamas kasdien.

Tačiau jau nebe pirmą kartą gaunu kritikos iš draugų, kodėl aš vargstu prie indų ir gaminu valgyti. Aš jiems tiesiai šviesiai pasakiau - kitaip  yra nesveika. Ir po visų pastangų priverčiau savo kambarioką Deividą pradėti gaminti valgyti pačiam ir nepirkti „junk food“, tai jis tik rytais nusiperka sumuštinį ir kokio limonado.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!