Kauno technologijos universiteto (KTU) Studentų atstovybės nariai norėdami bent šiek tiek pradžiuginti viešųjų įstaigų darbuotojus, dirbančius Kūčių vakarą, aplankė daugiau nei 60 tokių Kauno miesto herojų!

KTU Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto Studentų atstovybės InDi iniciatyva jau daugelį metų KTU studentai kelioms valandoms palieka savo namus, kad sukurtų šventinę nuotaiką, aplankytų bei padėkotų tiems, kurie dirba Kūčių vakarą. Šiais metai buvo aplankyta daugiau nei 60 vietų, dirbančių Kūčių naktį. Daugelis aplankytųjų dalinosi, jog tokia iniciatyva yra labai netikėta ir maloniai džiuginanti. Žmones stebino tai, jog jaunuoliams rūpi atsigręžti į tuos, kurių jie nepažįsta, taip sukuriant bendruomeniškumo jausmą. Juk iš tiesų visi esame vienos žemės vaikai.

Studentai pasakoja, jog dalyvavimas tokioje iniciatyvoje praturtina ir perkeičia pačių žvilgsnį į Šv. Kalėdų laikotarpį. Visų svarbiausia, dalintis savo laiku ir kurti džiaugsmą kitų žmonių širdyse, ištarti AČIŪ ir žvelgti į šalia esantį, sustoti ir branginti kiekvieną akimirką kartu. Vienas organizatorių dalinasi, jog įsitraukti į iniciatyvą tiesiog priverčia jos idėja – atrodo, dovanodamas savo laiką sukuri džiaugsmą kitiems, o paskui ir pats pastebi, jog iš kiekvieno susitikimo Kūčių naktį išeini vis laimingesnis.