Pradėkim nuo pradžių – vieną dieną naršydamas feisbuke aptikau kažkokio tipelio pasidalintą vaizdo įrašą, kuriame buvo tas pats Vėlyvio minispektaklėlis bažnytukėje. Na ir kas? Peržiūrėjau ir toliau gyvenau savo gyvenimą. Deja, taip nutiko ne visiems – po poros valandų jau galėjai atrasti po mažiausiai vieną straipsnį apie šį įvykį, visa Lietuva puolė aiškinti, kad čia nusikaltimas, kad čia mirties bausmės reikia ir panašiai. Bet, žmonės, noriu užduoti nuoširdų klausimą – kada paskutinį kartą lankėtės bažnyčioje?

Ir neprisidenkime dabar artimųjų laidotuvėmis, kad esame krikščionys ir panašiai. Turite suvokti, kad kuo didesnė reakcija į tokius įvykius bus, tuo daugiau ir spektaklių bažnyčiose turėsime. Ir aš kalbu ne tik apie „Zero“ šou, bet apskritai – laikas pradėti į viską žiūrėti liberaliau. Bet kokia išraiškos forma, nesvarbu ar tai būtų mišios, spektaklis, reklama ar koncertas, bet kuriuo atveju tai yra menas. Ir kiekvienas meną supranta skirtingai ir tai nereiškia, kad dėl to reikia sakyti nepasitenkinimą dėl kiekvieno nupiešto jėzulio su džinsais ar popiežiaus „velnio veidu“.

Kitas dalykas – idėja Lietuvai. Lietuva – vargšų valstybė. Gerai skamba? Bet realybė tokia – mes pasidarėme per daug jautrūs, kad susidaro įspūdis, kad skriaudžiami visi. Pasidarė reklamą bažnyčioje – tikintieji nuskriausti; padidino leistiną amžių alkoholiui – nuskriausti pilnamečiai; pasikeitė pensijų kaupimo pakopos – nuskriausti didžioji dalis dirbančiųjų. Ir taip būtų galima vardinti vardinti.

Labai tikiuosi, kad paskaitę šią nuomonę, suvoksite, kad į tam tikrus dalykus (kaip pavyzdžiui G taško reklama) reikia žiūrėti šiek tiek pro pirštus ir nesmerkti vieni kitų. O kartu ir atkreipti dėmesį į dalykus, kurie jums turi rūpėti (saugumas jūsų mieste ar artėjantys rinkimai). O kai tokia nuomonė bus prasiskverbus į kiekvieno namus, galėsime pasidžiaugti tikra vakarietiška valstybe.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.