Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos Girelės g. korpuso 2, 3, 4 klasių pradinukai šventė Lietuvos gimtadienį, ankstyvą vasario 15 – osios rytą padovanoję savo šaliai didžiulę iš balionų suformuotą trispalvę. Idėja šitaip įprasminti šią svarbią Lietuvai šventę kilo mokytojoms Linai ir Reginai. Mokytojos norėjo, kad vaikai ilgai prisimintų, kaip įspūdingai minėjo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, tikėdamos, kad tokios akcijos padeda vaikams priminti apie tai, kas svarbu. Ši akcija – mokinių neabejingumo akimirka, skirta tautos istorijai įprasminti. Prie šios akcijos prisijungė ir kitos Girelės g. korpuso mokytojos Jolita, Daiva, Zita ir Loreta su savo mokinukais. Tokios šventės ugdo mokinių supratimą, kad reikia mylėti ir branginti savo Tėvynę, nes Ją turime tik vieną ir Ji yra didžiausia mūsų vertybė.

Šventinę dieną nuo pat ankstyvo ryto mokiniai su savo mokytojomis ruošėsi akcijai „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“. Pasikvietę į pagalbą tėvelius ir vyresniuosius draugus pūtė geltonus, žalius ir raudonus balionus, rinko ir rašė ant spalvoto popieriaus iškirptų gėlyčių gražiausias eiles Lietuvai. Šias spalvotas gėlytes prilipino prie balionų taip išreikšdami lietuvišką žodį su meile, pasididžiavimu ir pagarba savo gimtajai kalbai, Tėvynei. Taip pat kiekvienoje klasėje mokytojos vedė įvairias veiklas, kurių metu buvo pasakojama apie Lietuvą, mūsų valstybės simbolius. Vaikai gamino įvairius darbelius, skirtus Lietuvai.

Nuotaikingai nusiteikę mokiniai nuo pat ryto pasipuošė trispalvėmis tautinėmis juostelėmis, prasmingai ir smagiai, visi drauge, pasiruošė švęsti Lietuvos Gimtadienį. Progimnazijoje buvo šviesu nuo ryškių mūsų valstybės vėliavos spalvų. Kiekvienas mokinys savo rankose turėjo geltoną, žalią ir raudoną balioną. Jie buvo akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ akcentas. Šie balionai simbolizavo laisvę, dvasios stiprybę ir ištvermę.

Su spalvotais balionais rankose mokiniai progimnazijos kieme pasveikino Lietuvą su Gimtadieniu. Tokiu būdu mokiniai parodė, kad Vasario 16 – oji – visos tautos ir kiekvieno mūsų šventė, ir tarsi priesaika nuskambėjo žodžiai – „Mes mylim Lietuvą!“. Mokytojos norėjo, kad nors vienas žiemos rytas būtų išskirtinis, pripildytas geros nuotaikos ir verčiantis gatvės praeivius nusišypsoti. Kartu su mokiniais eisena patraukė į miestelio gatves ir gatveles. Vaikai sveikino su švente miesto gyventojus, svečius, aplankė įstaigas, parduotuves, kiekvienam įteikdami po spalvotą balioną ar kūrybinį darbelį.

Mokytojų idėjų gausa, pasidalinimas patirtimi, padėjo organizuoti veiklas, kurios suteikė vaikams daug teigiamų emocijų.