Renatas pasakoja, kad anksčiau tokio dalyko nėra matęs rudenį. Jis įsitikinęs, kad aguonoms žydėti vėlyvą rudenį trukdo šalnos ir šaltis.

„Įspūdinga reginys“, - rašo Renatas.

Kaip DELFI paaiškino viena Lietuvos jaunųjų gamtininkų centro darbuotoja, šiemet ruduo yra, palyginus, šiltas, dėl to augalai pradeda antrą vegetacijos laikotarpį.

„Yra tokių reiškinių, ne tik aguonos žydi. Jeigu anksčiau tas klimato svyravimas buvo nedažnas, dabar praktiškai kiekvieną rudenį galima pamatyti tą reiškinį, kartais ir žiemos metu“, - paaiškino gamtininkė.

Pasak jos, ruduo šiemet yra ne tik šiltesnis, bet ir ilgesnis, nes panašiu laiku anksčiau būdavo ir pašalę. Tačiau šie reiškiniai kol kas nėra laikomi negrįžtamais klimato pokyčiais.

„Nėra dar tokių įrodymų, kad tai yra klimato pokyčiai negrįžtami, jeigu būtų įrodyta, kad tai negrįžtami, tai jau čia būtų liūdniau“, - sako ji.

Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotrauką!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją