Nors Rusijoje švenčiama Antrojo pasaulinio karo (ten vadinamo „Didžiuoju tėvynės karu“) pabaiga gegužės 9 d. ir Maskvoje kiekvienais metais rengiamas pompastiškas Pergalės dienos paradas, Lietuva ją traktuoja kitaip – mūsų šalis ir toliau buvo okupuota Sovietų Sąjungos. Okupacija tęsėsi iki 1990 m.

Taip pat ant mašinos užklijuota data (1941 – 1945 m.), kuri dabartinėje Rusijoje (kaip Sovietų Sąjungos teisių perėmėjos šalyje) yra laikoma Sovietų Sąjungos kariuomenės įsitraukimo ir jos dalyvavimo kare laikotarpiu, Lietuvoje yra laikoma klaidinga, kadangi Vokietija ir Sovietų Sąjunga, pasidalinusios Europą įtakos sferomis, puolė Lenkiją jau 1939 m.

Klijuoti mašinas tokiais teiginiais Lietuvoje nėra draudžiama, tačiau dauguma Lietuvos gyventojų į juos reaguoja jautriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1265)