„Šiandien tikrindamas troleibuso laiką Antakalnyje pastebėjau keistą dalyką – naują maršrutą 5/7 „Namai - Darbas - Namai“.

Kokybiškoje kopijoje buvo aprašyta istorija apie darbą. Kas tai padarė ir kokiais tikslais, visiškai neaišku, tačiau „Facebook“ pamačiau, kad grafikai yra pakeisti ir centre, ir Karoliniškėse“, – pasakojo skaitytojas.

5/7 autobuso maršrutas, pasak stotelėje pateikto tvarkaraščio, yra toks: „Maršrutas: Skamba žadintuvas g.Atsikeli iš lovos g. Pasiruoši g. Išeini ši namų g. Ateini į stotelę g. Žiūri į stulpą g. Stovi g. Galvoji g. Keliauji į darbą g. Kava g. Lauki pietų g. Kolegos g. Juokas g. Darbas darbas g. Geras kaip visada g. Kava g. Tik Tak g. Darbo pabaiga g. Keliauji namo g. Nusiperki maisto g. Poilsis g. Lova g. Iki ryto g. Istorija apie žmogų. Istorija apie darbą.“

Skaitytojui toks pasikeitimas autobusų ir troleibusų grafike patiko: „Galbūt tai „Vilniaus viešojo transporto“ idėja pagyvinti stotelėse laukiančius žmones, galbūt tai meninkų idėja? Bet kuriuo atveju, tekstas, esantis grafike, yra gražus ir priverčia pamąstyti apie rutiną ir kasdienybę.“

Kreipusis į SĮ „Susisiekimo paslaugos“, Komercijos ir rinkodaros departamento vadovas Vaidotas Meškauskas nurodė, kad tokių tvarkaraščių sostinėje buvo iškabinta daugiau nei 20 ir tokia iniciatyva įstaiga nėra patenkinta:

„Viešojo transporto stotelių priežiūros specialistai šiuos savadarbius „tvarkaraščius“ aptiko dar šiandien ryte. Kažkas nepatingėjo ir sostinėje jų iškabino nemažai - tikrindami miesto stoteles, jų išimta 21 ir tikrinimas tęsiamas.

Iš tiesų šie „tvarkaraščiai“ kelia ne tik šypsenas, bet ir nepatogumų – keleiviai negali rasti jiems aktualios informacijos, kuri būna tiesiog uždengta. Todėl labai prašome vilniečių, pastebėjus tokią informaciją – pranešti mums telefonu 85 21070 50, arba el. paštu - stoteles@vilniustransport.lt nurodant konkretų stotelės pavadinimą. Atsiprašome už patirtus nepatogumus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)