„Esame priversti laikinai sustabdyti gyvūnų priėmimą, kadangi niekuomet prieglaudoje negyveno toks kiekis gyvūnų, kaip šį pavasarį. Vietoje 1 padovanoto, kasdien į prieglaudą atkeliauja 7 nauji. Norime paprašyti žmonių laikinai priglausti rastą beglobį savo namuose arba pabandyti kreiptis į kitas gyvūnų globos organizacijas, kadangi pas mus jau užimtas kiekvienas laisvas kampelis“, - sako gyvūnų globos organizacijos VšĮ „SOS gyvūnai“ vadovė Ilona Reklaitytė-Mezenceva.

Šiuo metu prieglaudoje glaudžiasi apie 20 dviejų mėnesių šunelių, kuriuos žmonės atneša į prieglaudą arba tiesiog palieka „SOS gyvūnai“ prieglaudos kiemelyje kartoninėse dėžutėse. Prieš kelias dienas vienas suaugęs šuo buvo tiesiog permestas per tvorą, o 3 mėn. kalytė į prieglaudą atkeliavo, nes buvo rasta prie durų kartu su žmogaus kūdikiu.

„Visada ištiesiame pagalbos ranką, tačiau šįkart norime paprašyti žmonių pagalbos globojant benamius šunis ir kates. Tikėkimės, kad artimiausiu metu gyvūnai suras savo namus ir galėsime vėl padėti kitiems beglobiams“.

VšĮ „SOS gyvūnai“ yra savanoriška, nepelno siekianti, neturinti pastovaus finansavimo gyvūnų globos organizacija, išsilaikanti iš pavienių žmonių/organizacijų paaukotų lėšų bei 2 proc. GPM paramos, savo veiklą vykdanti nuo 2006 m. Per 2010 metus organizacijos pagalba naujus namus atrado 1912 beglobiai gyvūnai: 1118 katės, 794 šunys ir kiti gyvūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją