Nuo pat sekmadienio ryto vyko „Mototoja“ moterų vairavimo meistriškumo čempionatas. Jame dalyvavo 25 moterys, kurios nepabūgusios žvarbaus vėjo susirinko prie „Siemens“ arenos ir specialioje rungtyje išbandė savo įgūdžius su naujuoju „Toyota Aurisautomobiliu.

Trasą parengęs „Sportinio vairavimo centro“ direktorius Andrejus Savčenko jau po pirmųjų dalyvių važiavimų teigė, kad kitame etape moterims bus parengta žymiai sudėtingesnė trasa, kurioje jos varžysis su hibridiniu „Toyota Yaris“ automobiliu.  Šiam kartui parengta trasa vairuojančioms moterims suteikė galimybę išbandyti savo  greitėjimo, stabdymo, staigių posūkių įgūdžius.

„Pirmajam etapui paruošėme tokią trasą, kuri net ir pirmą kartą dalyvaujančioms tokiame renginyje vairuojančioms moterims  būtų ne tik saugi, bet ir azartiška, - pasakoja A. Savčenko, - Vairuoti nepažįstamą automobilį yra tikras iššūkis, o per varžybas vykusi kova ir dalyvių emocijos parodė, kad moterims netrūksta noro tiek išbandyti save, tiek varžytis tarpusavyje.“

Pirmąją vietą moterų vairavimo meistriškumo čempionato etape iškovojusi Jolita Petrauskienė pripažįsta, kad tikėjosi geresnio rezultato.

„Dalyvaudamos tokiose varžybose moterys ir gerina savo įgūdžius, ir mokosi nugalėti greičio baimę.“  - pasakoja J. Petrauskienė. Antrąją vietą moterų rungtyje iškovojo Natalija Lizunova, trečiąją - Violeta Juknevičienė.

Įdienojus įvyko pirmasis Lietuvoje  „Vairavimo instruktorių meistriškumo varžybos Lietuvos automobilininkų sąjungos taurei laimėti“ , kuriame savo jėgas išbandė per 20 dalyvių. Rungtis buvo paruošta taip, kad vairavimo instruktoriai turėjo ne tik įveikti trasą tarp kugelių, bet ir pademonstruoti važiavimo atbulomis bei automobilio statymo įgūdžius.

Pasak Kęstučio Kestenio, Lietuvos automobilininkų sąjungos direktoriaus, stebint vairavimo instruktorių važiavimus paaiškėjo, kad ne visi jų puikiai valdo automobilį trasoje.

„Pastebėjome, kad yra gan didelis atotrūkis tarp vairavimo instruktorių: vieni jų puikiai įveikė specialią trasą, o ir varžėsi dėl sekundžių dalių, kiti ne tik neparodė puikių rezultatų, bet ir sunkiai įvykdė tam tikras trasos atkarpas, - pasakoja K. Kestenis. - Džiaugiamės, kad toks čempionatas surengtas, nes būtent tokie renginiai suteikia galimybę išbandyti vairavimo instruktorių įgūdžius bei skatina juos tobulėti. Tikimės, kad kituose čempionato etapuose dalyvaus daugiau vairavimo instruktorių, nes susidomėjimas renginiu buvo didelis, tačiau ne visi galėjo sudalyvauti.“  

Pirmąją vietą laimėjęs vairavimo instruktorius Jaroslav Judickij, atstovaujantis vairavimo mokyklą „Kelio studija“, pasakojo, kad specialiai vairuoti jis nesimoko, tačiau prieš dešimtį metų gan dažnai dalyvaudavo automobilių slalomo čempionatuose, kur įgyti įgūdžiai pravertė ir šiame čempionate. J. Judickij atstovaujama vairavimo mokykla „Kelio studija“ taip pat buvo nugalėtoja komandinėje įskaitoje.

Antrąją vietą instruktorių meistriškumo čempionato etape užėmė Edgaras Gerasimčikas (vairavimo mokykla „Dorkanas“), o trečiąją – Viktoras Pavlovas („Kelio studija“).

Sekmadienio pavakarę įvyko ir Lietuvos slalomo čempionato antrasis etapas, kuriame rungėsi pastovūs automobilių slalomo dalyviai. Kova vyko dėl sekundės dalių, tačiau pirmąją vietą užėmė Kęstutis Taškūnas, kuris varžėsi laisvoje klasėje. Automobilių varomų galiniais ratais klasėje nugalėjo Karolis Raišys. Priekiniais ratais varomų automobilių klasėje - Justas Eimontas. Jaunių - Eitvydas Bajoriūnas.

Kaip ir kiekvienose automobilių slalomo varžybose slalomo trasoje varžėsi ir damos. Kova vyko tarp 6 dalyvių, o nugalėtoja tapo Dainė Ribokienė, automobilių slalomo varžybose dalyvaujanti ne vienerius metus.