Mieste taip pat vis dar galima aptikti „Snoro“ reklamos stendų. Tokių reklamų greičiausiai nespėta nuimti. Tačiau banko „Snoras“ reklama šeštadieniniame dienraštyje „Lietuvos rytas“ DELFI skaitytoją Vaidą labai nustebino.

„Visi žino, kad bankas nacionalizuotas, žmonių veiksmai, susiję su banku yra apriboti, o čia siūloma dėtis indėlį į šį banką. Klausimas - ar taip išėjo netyčia, ar tai tyčinis klientų klaidinimas?“, - rašo Vaidas.

Reklamos pasirodymas tokiu metu - neetiškas

Lietuvos instituto direktorė Zita Čeponytė įsitikinusi - tokios reklamos pasirodymas po banko nacionalizavimo yra neetiškas.

„Tokia reklama išties, manau, nėra etiška ir kai kuriuos vartotojus gali ir suklaidinti. Ir sukčiai gali pasinaudoti šita situacija, todėl, kad tiesiog ne paslaptis, kad yra tolėliau gyvenančių žmonių, kurie sužino apie viską, sakykime, vėliau nei tie, kurie naudojasi internetu“, - sakė Z. Čeponytė, pati esanti banko „Snoras“ klientė.

LRB: laikraštis atiduotas spausdinimui anksčiau

Lietuvos reklamos biuro žiniomis, šeštadienio „Lietuvos ryte“ reklama buvo išspausdinta dėl to, kad laikraštis spausdinimui atiduotas anksčiau nei laikraštis gavo oficialią informaciją apie veiklos stabdymą.

„Šiuo metu pasirodantys „Snoro“ reklaminiai skelbimai, be abejonės, sukelia nuostabą, tačiau mes turėtumėme suprasti, kad tiesiog tam tikruose žiniasklaidos kanaluose techniškai neįmanoma greitai nutraukti reklamų sklaidą. Po (banko - DELFI) veiklos stabdymo paskelbimo, bankas pats atšaukė visas reklamas spaudoje ir portale“, - sakė Lietuvos Reklamos biuro atstovė Lauryna Macijauskaitė.

Tačiau Z. Čeponytei toks argumentas atrodo neįtikinamas, o toks atvejis - tiesiog mažai tikėtinas.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją