Pradinėje mokykloje man mokslai sekėsi neblogai – nedaug pamokų, jos nesunkios, viskas nauja ir įdomu. Būdama pradinukė, norėjau eiti į mokyklą, susitikti su draugais, tad ir mokslai sekėsi gan gerai.

Vidurinėje mokykloje viskas pasikeitė. Padidėjus pamokų skaičiui, pasunkėjus pamokoms, bei prasidėjus paauglystei, labai tingėjau mokytis. Tuo metu man į mokslus buvo visiškai nusispjaut. Norėjau tik linksmintis ir būti su draugais. Buvau visai pamiršusi, kad turiu svajonę, kad kažko siekiu. Taip leidau mokslo metus, kol viena mokytoja neatvedė manęs į protą. Iš kontrolinio gavusi prastą pažymį pradėjau ginčytis su mokytoja. Maniau, kad turėjau gauti geresnį, o ji man parašė blogą vien todėl, kad manęs nemėgsta. Tada toji mokytoja, pasakė: „Iš tavęs nieko gyvenime nebus, taip ir praleisi gyvenimą dirbdama dieną, naktį, tam, kad bent kažką uždirbtum pragyvenimui, nes mokytis nesugebi.“ Atrodo paprasti, netgi įžeidžiantys žodžiai, tačiau jie apvertė mano gyvenimą.

Aš nenorėjau taip gyventi, norėjau turėti pastovų, mėgstamą darbą, gyventi laimingai. Likusius vidurinės mokyklos bei visus gimnazijos metus uoliai mokiausi. Norėjau pasiekti savo svajonę – tapti gydytoja. Stengiausi nepraleisti nė vienos pamokos, pradėjau mokytis dešimtukais. Po kiekvienos pamokos, jaučiausi vis arčiau tikslo. Mokyklą baigiau su pagyrimu bei visus egzaminus išlaikiau puikiai! Įstojusi į norimą universitetą, jaučiausi pakiliai.

Tik užsispyrimu ir didžiuliu noru vedama, pasiekiau tikslą – tapau gydytoja. Visiems patarčiau stengtis dėl savo svajonių, nes jei to nedarysite, vėliau gailėsitės. Aš labai savimi didžiuojuosi, kad įstengiau susiimti ir pabaigti mokslus, nes dabar nežinau, ką daryčiau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Rašinys dalyvauja konkurse „Tai buvo mano gyvenimo pamoka – po jos nebebijau nieko“. Padrąsinkite, įkvėpkite tuos, kurie dabar dar tik bando atsitiesti po nelengvos pamokos ar jaučiasi praradę pasitikėjimą savimi ir kitais, „nuleisti ant žemės“ – pasidalykite pasakojimu apie Jums svarbią gyvenimo pamoką, ir nurodykite, ko ji jus išmokė!

Už drąsą ir atvirumą skolingi neliksime – dviem skaitytojams atiteks po Aušros Prasauskaitės knygą „Moterys. 12 Įkvepiančių istorijų“.

Laimėti galite savo istoriją siųsdami dviem būdais – arba spausdami pilką mygtuką čia arba rašydami laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patirtis“ Jūsų anonimiškumą garantuojame.