Tačiau mane nustebino ir tikrai papiktino, kad vaistų kainos kone dvigubai mažesnės nei Lietuvoje, klausimas tik, kodėl? Pridedu kelias nuotraukas iš laisvai prieinamų vaistų ir maisto papildų lentynos iš prekybos centro. Nustebino pvz. žuvų taukų ar plačiai naudojamo vaisto nuo gripo kainos.

Pabendravęs su pažįstamu sužinojau, kad jo dukra serga reta liga ir jai reikalingi hormoniniai vaistai, Lietuvoje jis mokėdavo 70 Eurų, Lenkijoje su lietuvišku receptų perka po 24 Eurus. Nejau verslininkų godumas Lietuvoje kone trigubai didesnis? Kodėl mūsų sveikata trigubai brangesnė nei Lenkijoje? Ar tai valdžios neveiklumas ar rinkos monopolizacijos pasekmė?

Žinote, aš kita kartą vėl važiuosiu apsipirkti į Lenkiją ir ne dėl to, kad mažai uždirbu, o dėl to, kad musų pasipūtę ir gobšus verslininkai mažiau gautų pajamų, o tik žadanti, nuolat skandalų apipinta ir neveiksni valstybės valdžia gautų mažiau mokesčių.

P. S. Nuotraukoje kainos nurodytos zlotais. Už 100 Eurų Lenkijos valiutos keityklose duoda 432 – 436 zlotus, todėl jūs nesunkiai konvertuosite kainas dalindami jas į 4,34. Prašau, nereikia kalbų ir kritikos strėlių dėl patriotizmo ar lenkiškos produkcijos kokybės, ji tikrai nenusileidžia lietuviškai. Aš tik noriu atkreipti dėmesį į tai, kad Lietuvoje kažkas ne taip...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!