Dalijamės skaitytojų atsiųstomis nuomonėmis. Neprisistatęs skaitytojas tikino, kad jam A. Pojavio daina patikusi, tačiau pasirodymas galėjęs būti ir įspūdingesnis, reikėję stilingesnių drabužių:

„Gera daina, tik silpnokas vokalas. Keli įdomesni šviesos efektai būtų pridėję šarmo pasirodymui, na, bet mes tauta taupanti... Bet jeigu jau taupai, tai tas paprastumas turi būti genialus. Kažkaip keista, nes šiaip tai Lietuvoje „ant kiekvieno kampo“ malasi stilistai. Na ,bet turbūt „ne lygis“ „Eurovizijoje“ pasireikšti genijams. Čia bandau išreikšti mintį, kad net ir su mažu biudžetu galima pasirodyti stilingai ir rimtai. Dabar buvo toks įspūdis - „ai, užbėgom padainuoti pakeliui namo, net striukės nespėjom nusirengti“. O gal reikėjo nusirengti scenoje, jeigu jau taip skubėjom?

Kritikuoju, o mintyse skamba Andriaus daina. Nes įsiminė, nes buvo graži. Ir net ,sakyčiau, originali. Labai įdomu, kad septintu, aštuntu, devintu ir dešimtu numeriais bent jau pirmajame pusfinalyje pasirodę atlikėjai buvo įdomesni už kitus, išskirtiniai („eurovizinių“ superbaladžių fone). Taigi, linkiu neprarasti žavesio, truputį daugiau laisvės scenoje, gal judesio ir...Gal kokio drabužėlio įdomesnio, tiesiog dėl smagumo. Ir nereikia tos „Eurovizijos“ mums laimėti, mes ir taip žinom, kad esam gabūs ir neblogesni už kitus. Sėkmės!“.

Skaitytojo Lauryno manymu, A. Pojavis į finalą pateko vyresnių žiūrovų dėka:

„Andrius Pojavis atliko tikrai gerą ir gražią dainą. Tačiau norėčiau pastebėti, kad „Eurovizija“ labiau yra šiek ties vyresnių žmonių žiūrimas konkursas. Taigi šiuo atveju Andrius pataikė tiesiai į dešimtuką. Daina labai primena 8-ame dešimtmetyje ypač populiarų ir iki šiol žmonių širdyse tebegyvuojantį švelnų, šiek tiek romantišką roką. Manau, kad ši daina gali patekti tarp 10 geriausių. Neturėdami lėšų tinkamai pasirengti šiam konkursui, lietuviai „išspaudė“ maksimumą. Reikia pasidžiaugti tuo, kad jau eilę metų tęsiame tradiciją ir patenkame į finalą“.

Skaitytoja Irena pasakojo, kad jai gėda už tai, kad manė, jog A. Pojavis į finalą nepateks:

„Džiaugiuosi, tik gėda, balsavau, kad nepateks į finalą. Juk jei pats mąstysi pozityviai, tai, manau, persiduos ir atlikėjui. Juk palaikymas labai svarbu ir menkas malonumas žvilgtelti į balsavimo lentelę, kurioje mes, lietuviai, ilgiausią nubrėžėme juostą, kad jau iškris pirmam pusfinaly. Patys renkam, patys vėliau blogas prognozes teikiam. Tiesiog išėjo, padainavo, be maivymosi, be šou (juk Lietuva sau to leisti negali). Tikriausia tas per daug nuoširdus paprastumas ir pavergė kitų širdis.Mes finale, o tai jau laimėjimas. O juk visi netikėjo tik šaipėsi“.

Skaitytoja Ilona sakė taip pat nesitikėjusi, kad A. Pojavis pateks į finalą:

„Vakar žiūrėjau Andriaus pasirodymą ir tikrai galvojau, kad nepateks į konkurso finalą, ne todėl, kad daina negraži, bet todėl, kad palyginus su kitais atlikėjais, man pasirodė, kad mūsų atstovas atrodė vargingai: mažai specialių efektų, apranga paprasta, judėsių per mažai. O gal būtent tai ir papirko Europos gyventojus? O daina graži ir originali. Sekmės finale!“, - rašė ji.

Skaitytoją Reginą A. Pojavio pasirodymas labai pradžiugino – išgirdusi, kad atlikėjas pateko į finalą, ji vos sulaikė ašaras:

„Tikėjau, kad A. Pojavis į pusfinalį pateks, bet „YouTube“ pasiklausiusi kitų dalyvių persigalvojau, pamaniau, labai jau specifinis, „iškrentantis“ iš prašmatnaus konteksto pasirodymas. Daina graži, bet vokalui joje nelabai yra kur pasireikšti. O ten konkuruoja tiek lakštingalų...

Bet kai prasidėjo pusfinalis, niekas iš pirmųjų devynių nepritrenkė, nenustebino. Ir kai išėjo Andrius − didelis, gražus, laimingas vaikas (gerai, kad be smokingo ir cilindro), tarsi patekęs į sceną tiesiai iš gatvės, kai ėmė dainuoti, ne per daug gestikuliuodamas (nes nemoka), ne per daug išsišiepęs, kaip kai kuriuose klipuose (vienas batas juk to neleidžia), ne per daug tampydamas antakius, kaip repeticijose, kai iš arti parodė jo nuoširdų gražų veidą...

Pasakiau: „bravo, kiek anksčiau variantų girdėjau, kažko trūko, o šįkart − pats tas, optima“. Nors jo pasirodymas tikrai patiko, su baime klausiausi jo konkurentų ir... nieko pritrenkiamo neišgirdau. Patiko dar švedas, manau, vienas iš geresnių.

Pati balsavau už estę − gražus balsas, graži daina, graži, nebarbiška, ne blondinė mergaitė. Kai pagaliau parodė finalistų lentelę su žodžiu „Lithuania“, vos neapsiverkiau. Pasėdėjau, pagalvojau − koks čia stebuklas įvyko? O įvyko paprastas dalykas − žiūrovai persivalgė „Eurovizijos“ plombyro su karamele. Kieno gražios kojos, kieno kita, vyrams rūpinti, kūno dalis, kieno kone operinis balsas, kieno scenografija, kieno mirtini šviesos efektai, kieno kojas pakertantys kostiumai − visko tiek daug, viskas taip susilieja − negali atskirti olandės nuo maltietės, o šios − nuo bulgarės, rusė primena subrendusią estę... Ir nieko širdžiai.

O Andrius, manau, daugeliui išliko galvose ir širdyse kaip išliktų ramunė, išdygusi tarp orchidėjų. Gaivus, originalus, stulbinamai natūralus, gražus ir veidu, ir siela... Labai originali daina, jos žodžiai... Manau jis paveikė visus kaip šaltinio vanduo paveikia persirijusius ir persigėrusius... Trumpai tariant, jis išsiskyrė ir papirko gaivumu. Kažkuris DELFI komentatorius rašė, kad už Andrių daugiausia balsavo vyresnio amžiaus žmonės. O aš manau priešingai − už jį balsavo visos tos ir visi tie, kurie patyrė tą, apie ką jis dainuoja. Nuo niolikmečių iki senjorų. Duok, Dieve, kad finalo balsuotojai pajustų tą patį, ką pajuto pusfinalio žiūrovai. Sėkmės Tau, mielas Andriau!”, - rašė ji.

Tuo metu kitas skaitytojas sakė žinojęs, kad A. Pojavis bus finale:

„Žinojau, kad Andrius bus finale, daug kartų žiūrėjau jo dainos reklaminį klipuką (...). Per pasirodymą jis labai jaudinosi, bet vis tiek daina ir atlikimas - geri. Jei finale sudainuos kaip klipuke, bus aukšta vieta“, - rašė jis.

O ką manote Jūs? Pasidalinkite nuomonėmis komentaruose ar el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Eurovizija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)