Į DELFI kreipusis Viktorija sakė gyvį savo namų kieme aptikusi šeštadienį. „Buvo praeitas šeštadienis, turėjome svečių, jau išleidome svečius, apėjau kiemą ir pamačiau – nepastebėti sunku“, - juokavo moteris.

Ji šliužą aptiko prie Belmonto. „Radome šią sraigę, gal ir ne sraigę, gal atsiras žmonių, kuriems tai bus įdomu?“, - teigė moteris, rastą gyvį išsaugojusi ir patalpinusi į butelį. Ji pajuokavo, jog visi susidomėję, gali kreiptis dėl radinio.

Vis tik, Gamtos apsaugos departamento Biologinės įvairovės skyriaus vyriausiasis specialisto Selemono Paltanavičiaus teigimu, Viktorijos rastas gyvis - bekiautis moliuskas – šliužas.

Remiantis Lietuvos zoologijos sodo informacija, šliužai dažniausiai įsiveisia drėgnuose soduose ir daržuose su gausia ir tankia augmenija. Nurodoma, kad suaugusio šliužo ilgis gali būti 8-12 cm., spalva gali varijuoti nuo rudos iki oranžinės.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)