Originalus būdas paminėti šimtmetį buvo pasirinktas siekiant kuo plačiau paskleisti žinią apie mūsų valstybei ypatingą sukaktį. Daugiausiai atvirlaiškių buvo išsiųsta į Vokietiją. Į vieną svarbiausių politiniu ir ekonominiu požiūriu Europos valstybių iškeliavo net 76 gimnazijos moksleivių atvirutės. Jos pasiekė 66 šios šalies miestus – nuo Berlyno iki Serigo, turinčio tik apie 1,5 tūkst. gyventojų.

Antroji pagal išsiųstų atviručių skaičių valstybė – Rusija. Į 28 jos miestus iškeliavo 42 atvirlaiškiai. Įdomiausias „Postcrossing.com“ platformos pasiūlytas adresas – Krymo autonominė respublika, aneksuota Rusijos 2014 m. kovo mėnesį. Nežinia, ar atvirlaiškis su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį skelbiančiu tekstu pasiekė adresatą, tačiau jo kelias į okupuotą Ukrainos teritoriją įgijo simbolinę prasmę.

Į Jungtines Amerikos Valstijas iškeliavo 33 atvirutės, kurios pasiekė 22 valstijų gyventojus. Visi šiame projekte siųsti atvirukai šimtmečio žinutę skleidė anglų kalba užrašytu tekstu, tačiau vienas į JAV išsiųstas atvirlaiškis buvo užrašytas lietuvių kalba – „Postcrossing.com“ pasiūlė išsiųsti atvirlaiškį Naujajame Džersyje gyvenančiam lietuviui J. Šernui. Tikėtina, kad atvirlaiškis jam buvo maloni staigmena iš Valstybės atkūrimo šimtmetį švenčiančios Lietuvos.

Specialūs šimtmečio atvirlaiškiai pasiekė Kinijos, Suomijos, Nyderlandų, Italijos, Kanados, Indijos, Brazilijos, Australijos, Ispanijos, Pietų Korėjos, Lenkijos, Japonijos ir kt. šalių gyventojus.

Prie originalios šimtmečiui skirtos idėjos įgyvendinimo prisidėjo gimnazijos mokiniai (nuo pradinukų iki abiturientų), mokytojai, tėveliai ir administracija. Siuntusieji žinią paliko įrašus Lietuvos šimtmečio minėjimo albume, kuris ateities kartoms bus saugomas gimnazijos muziejuje.

Šimtmečio atviručių kelionė užfiksuota specialiame projekto žemėlapyje – http://arcg.is/1LHK9m