Solistų atliekamus kūrinius vertino autoritetinga komisija: prof. Vladimiras Prudnikovas, aktorė Inga Norkutė, dainininkė Diana Tiškovaitė.
Konkurso nugalėtoja ir I premijos laureate tapo buvusi šiaulietė, dabar Lietuvos sveikatos mokslų universiteto antrakursė Toma Grigalaitytė. II laipsnio diplomus pelnė VPU II kurso studentas Mantas Sirtautas ir Šiaulių universiteto pirmakursis Karolis Akulavičius. Trečiąja premija buvo apdovanotos II kurso studentė Agnesė Čičė iš Liepojos universiteto ir VPU pirmakursė Eglė Klimaitė.

Po konkurso dalyvių pasirodymų visi susirinkusieji klausėsi komisijos narių ir svečių atliekamų dainų: dainavo prof. Vladimiras Prudnikovas, „Triumfo arkos“ dalyviai Diana Tiškovaitė ir Augustinas Šimkus.
Pirmojo solistų konkurso iniciatorius ir meno vadovas Šiaulių universiteto doc. Vaidotas Juozas Lygutas mano, kad konkursas tikrai pasiteisino ir padovanojo susirinkusiems daug gražių emocijų, o konkurso dalyviams buvo puiki vokalinio meistriškumo mokykla.

Tikimasi, kad šis respublikinis solistų konkursas taps tradiciniu ir sukvies dar daugiau dalyvių iš kitų Lietuvos universitetų.
Gegužės 10 d. „Studentiško pavasario“ festivalyje estafetę perėmė teatralai. Šiaulių universiteto mokomajame teatre prasidėjo 6-asis tarptautinis studentų festivalis „Po saule“.

Jame dalyvauja studentų teatrai iš Klaipėdos ir Šiaulių universitetų, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Latvijos kultūros akademijos, Latvijos kultūros kolegijos, Vilniaus kolegijos, taip pat Bragancos politechnikos instituto (Portugalija) ir Hanzos taikomųjų menų ir mokslų universiteto (Olandija).

Gegužės 12 d. Šiaulių bulvare vyks unikalus Liepojos, Jelgavos (Latvija) ir Šiaulių universiteto meno kolektyvų projektas „Baltų diena“, skirtas 775-osioms Saulės mūšio metinėms paminėti. Parade ir liaudiškos muzikos koncerte dalyvaus per 300 Lietuvos ir Latvijos studentų.

XVII tarptautinis studentų meno festivalis „Studentiškas pavasaris“ baigsis gegužės 13 d. visiems šiauliečiams ir miesto svečiams skirtu baigiamuoju koncertu „Nuo džiazo iki roko“.