Šį kartą mokykloje vyko praktinė - metodinė konferencija tėvams "Saugios aplinkos mokykloje kūrimas." Pranešimus apie saugią ir tolerantišką mokyklą skaitė Šiaulių PPT socialinė pedagogė A. Baniulienė, "Olweus" programos konsultantė, Pakapės pagrindinės mokyklos mokytoja J. Ponelienė, Vinco Kudirkos progimnazijos socialinė pedagogė B. Jokubaitienė, programos "Antras žingsnis" konsultantė R. Blikertienė, direktoriaus pavaduotoja D. Kunickaitė.

Mokykla tą vakarą tapo "Žinių restoranu". O ypatingame restorane - ypatingos ir vaišės: "Emocijų sriuba" - dažniausiai mokykloje išgyvenami jausmai, "Vėrinukai" - šešios mokyklos pasirinkimo priežastys, arbata su medumi - poezijos pertraukėlė, tortas - kas gali pakeisti požiūrį į mokyklą. Padavėjais tapo mokinukai, kurie klientų pageidavimus surašė ir perdavė virtuvės šefui. Šis irgi neatsiliko ir visus vaišino "Lūkesčių padažu" su linkėjimų prieskoniais: ko reikia, kad vaikas noriai eitų į mokyklą. Vakaro pabaigoje tėvai gavo "sąskaitas", bet turėjo pakratyti ne piniginę, o atsakyti į klausimus, pateikti pasiūlymus.

Konferencijos dalyviai džiaugėsi puikiai ir turiningai praleidę laiką, sužinoję ar įtvirtinę jau žinomus dalykus ir pageidavo daugiau tokių renginių, organizatoriams linkėjo neprarasti kantrybės, idėjų bei kitąsyk pakviesti daugiau tėvelių.