Moksleiviai susipažino su Kuršmarių gyventojų istorine praeitimi, nuo Parnidžio kopos pasigrožėjo Nidos panorama, aplankė etnografinę žvejo sodybą, V. ir K. Mizgirių gintaro galeriją – muziejų, vietines etnografines kapinaites, kur dar išlikę unikalūs tradiciniai Kuršmarių gyventojų krikštai.

Pasivaikščioję prie jūros, gimnazistai keliavo į Naglių gamtos rezervatą - Pilkąsias, dar vadinamas Mirusiomis, kopas. Ten grožėjosi įspūdingomis kopų daubomis ir išgraužomis, klausėsi pasakojimų apie smėlio užpustytus kaimus. Aplankę garnių ir kormoranų kolonijos vietą, Juodkrantėje nusipirkę šviežiai rūkytos žuvies, gimnazijos aktyvistai pajudėjo namų link. Bet kelionės smagumai nesibaigė.

Autobusui sustojus aikštelėje, vairuotojas išsitraukė akordeoną ir visus keliautojus pakvietė ratelin pašokti. Linksmybėms galo nebuvo. Labai džiugu, kad ekskursiją vedė mūsų kraštietė, buvusi šiaulietė gidė Raimonda. Tai buvo puiki kelionė mūsų gimnazijos aktyvistams, nes jie praplėtė savo akiratį, atrado dar nepatirtą pasaulį ir šauniai praleido laiką su bendraminčiais.