„Nė karto per žiemą nevalyta. Nes o kas tuos senius lanko, tiesa?“ – klausė pasipiktinę globos namų gyventojų lankytojai ir parodė nuotrauką, kurioje užfiksuotas šis keliukas.

Senjorų globos namai

Problema, be abejo, ne tik senolių lankymas. Slysta ir atvažiuojantys greitosios pagalbos automobiliai, ir pačių darbuotojų automobiliai. Senjorų socialinės globos namai pateikė savo komentarą.

„Gyventojų saugumui užtikrinti teritorija yra aptverta tvora. Kiemas, kuriame nuolat vaikšto paslaugos gavėjai yra nuolat prižiūrimas, kaip jau ir minėjome ankstesniame atsakyme: mūsų globos namų kiemas yra nuolat valomas nuo sniego ir ledo, takai barstomi smėlio ir druskos mišiniu. Valomės kiekvieną rytą bei papildomai esant poreikiui (jei nuolat sninga).

Atkreipiame dėmesį, kad ši nuotrauka daryta už aptvertos tvoros ribų“, – rašoma globos namų atsovų atsakyme.

Po feisbuke kilusia diskusija apie nesirūpinamą keliuką ir prastą privažiavimą atsakė įmonės „Grinda“ atstovai.

„Dėkojame, kad atkreipėte dėmesį – pasirūpinsime, kad ateityje šis privažiavimas būtų prižiūrimas atidžiau.

1. Už šios atkarpos priežiūrą atsakinga ne „Grinda“.
2. Savivaldybės prašymu trečiadienį, apie 16 val. 30 min., ten pasiuntėme barstytuvą. Nubarstėme ruožą, tačiau:

– esant tokiam ledo sluoksniui ir žemai temperatūrai, druska neveikia taip efektyviai, kaip norėtųsi – ištirpino sniegą provėžose, tačiau negali taip greitai įveikti ledo sluoksnio;
– dabartinį ledo sluoksnį galima atlupti tik mechaniniu būdu (traktoriais).

3. Informavome savivaldybę, ji susisiekė su teritoriją prižiūrinčia įmone;
4. Toji įmonė šiandien atliks parengiamuosius darbus (dar kartą nusibarstys sudėtingesnes vietas), o rytoj atvyks su ledo šalinimui pritaikyta technika. Tokią informaciją turime iš savivaldybės.
5. Ateityje (kitą savaitę, kitą mėnesį, kitą sezoną) ši atkarpa bus įtraukta į mūsų prižiūrimų gatvių sąrašą, tik tada galėsime prisiimti atsakomybę už jos reguliarų valymą“, – informavo „Grinda“.

Pasirodo, privažiavimo keliuku rūpinasi įmonė „Stebulė“, o aikštele – pastato savininkas. Tada buvo iškeltas klausimas, ar minėtoji įmonė gauna pinigus iš savivaldybės, nes keliuko akivaizdžiai visą žiemą nevalė.

„Jei nevalė, tai gauna ne pinigus, o pylos ir nuoskaitas“, – atsakė „Grinda“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją