Iš ryto dulksnos debesis bandė išvaikyti skambanti muzika gimnazijos kieme, o susirinkusius talkininkus prie gimnazijos stengėsi išjudinti mokinių parlamento atstovai.  Jie organizavo keletą žaidimų, o vis labiau populiarėjantį žaidimą „Madzinga“ pritaikė akcijai ir sustoję ratu draugiškai sušuko „Darom!“

Po savotiškos rytinės mankštos akcijos dalyviai išklausė instruktažo, kaip rūšiuoti šiukšles, ir nešini geltonais ir raudonais maišais, grėbliais ėmėsi darbo.  Gimnazijos bendruomenės nariai  tvarkė gimnazijos aplinką, Dariaus ir Girėno gatvės pakračius, Lieporių parką. Vieni rinko šiukšles, kiti grėbė lapus, treti nešė juos į krūvą. Prie Dariaus ir Girėno gatvės išaugo didžiulės spalvotų maišų, lapų, šakų krūvos. Akcijos dalyviai rado ir išmestas duris, lovą. Darbas virė kelias valandas: sutartinai dirbo tiek gimnazistai, tiek mokytojai, administracija.

Nuotaikingai grįžę prie gimnazijos akcijos dalyviai gėrė arbatą, dalijosi įspūdžiais. Aktyviausių, geriausiai darbui pasiruošusių, nuotaikingiausių bei geranoriškiausių  bendruomenės dalyvių laukė saldūs prizai.

Nuotaikingiausia klase pripažinta Ic klasė, geriausiai darbui pasiruošusi – IIIa klasė, aktyviausios buvo IIc ir IIb klasės, o geranoriškiausia pripažinta mokytojų komanda. Visiems susirinkusiems gimnazijos sportininkai pademonstravo, kaip žaidžiamas lietuviškas ritinys (ripka). Ši akcija tapo savotiška švente, sujungusia visą bendruomenę pilietinei veiklai. Norėdami gyventi švariau, „Saulėtekio“ gimnazijos bendruomenė kviečia dalyvauti nuolatinėje akcijoje „Nešiukšlinkim!“.

Violeta Butkienė ir Vytautas Šalavėjus
Ic klasės gimnazistės Gerdos Songailaitės nuotraukos