Į ralį, kuriame pajėgiausiems sportininkams reikėjo įveikti 12 greičio ruožų, užsiregistravo beveik visi pajėgiausi šalies ralio meistrai. Tik dėl praėjusį savaitgalį Latvijoje vykusiose varžybose patirtos skaudžios avarijos negalėjo startuoti Roko Kvaraciejaus ir Audriaus Šošo ekipažas.

Sportininkams teko įveikti 231 km distanciją, 125km iš jų - greičio ruožais. Šių metų „Saulės“ ralio trasos tikrai nebuvo lengvos. Be to, du paskutinieji greičio ruožai - tai 24,5 km ilgio atkarpos, kurias sportininkai sekmadienio popietę turėjo įveikti du sykius ir jau po to finišavo Kražiuose.

45 ekipažų pagrindinėje ralio įskaitoje dėl LASF taurės kovojo 10 ekipažų, tad azartiška kova vyko ir tarp silpnesnę techniką vairavusių sportininkų.

Trejus metus iš eilės „Saulės“ ralyje greičiausias buvo Vytautas Švedas, tačiau šį kartą rimtas pretenzijas dėl pergalės pareiškė WRC kategorijos automobilį vairuojantis Saulius Girdauskas. Tačiau Vytautui Švedui šis ralis pagal norimą scenarijų nesusiklostė. Sportininkas ne tik nepavijo Sauliaus Girdausko, bet ir padaręs klaidą bei išlėkęs iš trasos sugaišo brangias minutes, ir palaidojo viltis kautis dėl pirmosios vietos. Po tokios baigties Vytautas Švedas taip pat susikomplikavo ir savo situaciją visame čempionate.

Bene daugiausia aplodismentų ir žiūrovų ovacijų sulaukė Dainius Matijošaičio ir Giedrius Notkaus ekipažai. Dainius Matijošaitis greičio ruožuose demonstravo greitą tempą ir aštrų važiavimą. Tuo metu Giedrius Notkus jau netrukus gali būti pramintas antruoju Martynu Samsonu, kadangi jau keletą varžybų iš eilės sportininkas važiuoja ne tik efektyviai, bet ir efektingai.

Ekipažams pasiekus finišą paaiškėjo nugalėtojai bendroje ralio įskaitoje ir klasėse. Kaip ir prognozuota, „Saulės“ ralyje nugalėjo Saulius Girdauskas. Iš greičiausių trejetuko iškritus Vytautui Švedui antroji vieta atiteko Dominykui Butvilui su Renatu Vaitkevičiumi. Trečioje pozicijoje finišavo Roko ir Ingos Lipeikių šeimyninis duetas.

Priekine ašimi varomų automobilių klasėje užtikrintai laimėjo Karolis Raišys. Antri šioje klasėje liko du Edvinai, Rudaitis ir Pagriskas. Trečia vieta atiteko Tomui Stabingiui su „Honda Civic“.

Iš 43 lenktynes pradėjusių ekipažų finišą sugebėjo pasiekti 28. Skaudžias avarijas patyrė Tomo Savicko, Ričardo Baubino bei baltarusio Michailo Milovo ekipažai, jiems lenktynių baigti nepavyko. Visos šios avarijos įvyko ilgiausiame, paskutiniame greičio ruože.

Kitas Lietuvos ralio čempionato etapas „300 lakes rally“ vyks rugpjūčio 17-18 dienomis Zarasų apylinkėse.