Šiemet Miesto gimtadienio iškilmės prasidėjo tradiciškai - šventine eisena Aušros alėja ir koncertu Prisikėlimo aikštėje. Eisenos priekyje žygiavo tarsi ką tik nuo saulės laikrodžio aikštės kolonos nužengęs Šiaulių miesto simbolis - šauliukas, miestelėnų auksiniu berniuku vadinamas.

Už jo buvo nešamas miesto herbas. Margaspalvėje eisenoje išradingai pasipuošę žygiavo miesto meno kolektyvai, ugdymo įstaigos, įvairios organizacijos, skambėjo orkestrų muzika.

Gerą nuotaiką sudrumstė netikėtai prasidėjusi liūtis. (Net vienos parduotuvės, esančios šalia aikštės, durys buvo užrakintos, kad nebeplūstų nuo lietaus norintys pasislėpti žiūrovai). Lietaus upeliai plovė gatves, o Šiaulių valstybinę kolegiją apjuosė dviguba vaivorykštė. Tilžės gatve atriaumojo motorizuota kolona, kurioje galėjai pamatyti pačios įvairiausios technikos. Netilo sirenos, riaumojo varikliai.

Susirinkusiuosius su švente pasveikino Šiaulių kamerinis orkestras ir bigbendas kartu su solistais I. Vaznelyte ir J. Miliumi. Baigiantis koncertui vakaro vedantieji, kaip patys prisistatė - šiauliečiai iki kaulo smegenų Ilona Balsytė ir Darius Auželis, paprašė nesiskirstyti, žadėjo, kad koncertas tęsis.  Darėsi įdomu, nes scenoje ėmė darbuotis vestuvių planuotoja ir renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, aplinkui sukinėjosi žymus fotografas Vaidotas Grigas, reikėjo tikėtis kažko nepaprasto. Tačiau scena dekoracijomis buvo „papildoma“ labai lėtai ir lietaus permerktiems žiūrovams menkas malonumas buvo stovėti ir laukti nežinia ko, nežinia kada... 

Žymūs šiauliečiai Viktorija Čmilytė, Europos moterų šachmatų čempionato nugalėtoja, krepšinio treneris Antanas Sireika, vaikų ir jaunimo teatro studijos „Kompanija šauni“ vadovai Virginijus ir Dalia Dargiai, Bumbės klubas su vadove Lina Jokubauskiene, aktorė Inga Norkutė, dainininkė Vitalija Katunskytė ekrane visus sveikino su miesto gimtadieniu, tačiau kai tai nuskambėjo gal šimtąjį kartą iš eilės darėsi net nejuokinga...

Įkyrėjo! Daug žiūrovų išėjo taip ir nebesulaukę, o tas „greitai“ truko nei daug nei mažai - kone 50 minučių! Kantrybė seko, bet sulaukiau - ir vertėjo, nes šiauliečiams buvo pirmą kartą Lietuvoje pristatytas Kristinos Kaikarienės prodiusuotas muzikinis projektas „The Beatles a cappella“. Scenoje vyko mini spektaklis, o jame dalyvavo Aistė Pilvelytė, Vaida Genytė, Rūta Ščiogolevaitė, Merūnas Vitulskis, Vladas Kovaliovas, Jeronimas Milius, Povilas Meškėla, Egidijus Sipavičius bei vokalinė grupė „Quorum. Renginį vedė Dainius Martinaitis. Publika šėlo ir prašė pakartoti.