Į „Delfi“ kreipėsi skaitytoja Vilmantė, stebėdamasi gautais įspėjimais dėl skolos.

„Noriu pasidalinti savo patirtimi žemės mokesčių reikalais. Po tėčio mirties (2015 m.) kartu su butu paveldėjau žemės sklypo dalį. Kadangi esu sąžininga mokesčių mokėtoja, kasmet vis pažiūrėdavau į internetinį VMI puslapį, ar nereikėtų už žemę mokėt. Už sodo žemę mokestis buvo nurodomas, daugiau jokio. Todėl, kai beveik po 5 metų, vasario mėnesio pabaigoje gavau laišką iš Kauno miesto savivaldybės, kad nemokėjau už žemę ir esu skolinga sumą su delspinigiais, pasidarė neramu.

Pasiskambinau duotu telefono numeriu vyr. specialistei pasiaiškinti. Už tuos 5 metus tada susimokėjau, tikejausi, kad po aiškinimosi problemos neliks ir gausiu pranešimą kasmet, kiek reikia mokėt. Deja, vėl gavau tik šiemet laišką – vėl su mokesčių už šiuos metus ir už praėjusius metus sumą su delspinigiais. Sumos nedidelės, bet toks požiūris tikrai glumina“, – pasakojo Vilmantė.

Situaciją buvo prašoma pakomentuoti Kauno miesto savivaldybės. Tačiau savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir paslaugų skyriaus vedėjos Sonatos Šėlienės teigimu, viešai nagrinėti šios konkrečios situacijos negalima.

„Valstybinės žemės nuomos mokestis renkamas vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymais, Vyriausybės nutarimais bei Kauno miesto savivaldybės tarybos patvirtintais sprendimais, kurie reglamentuoja šio mokesčio apskaičiavimo ir mokėjimo tvarką.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, pateikta situacija viešai negali būti nagrinėjama. Pareiškėja gali kreiptis į Kauno miesto savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir paslaugų skyrių ir jos paklausimas bus išsamiai išnagrinėtas ir atsakytas“, – teigė S. Šėlienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)