Skaitytojas K. pasakojo „Delfi“ nusistebėjęs skirtinga tvarka turguje ir teiravosi, kokia ji iš tiesų turėtų būti.

„Važiavom su šeima į Molėtų turgų. Ten įleidžiama be galimybių paso, bet po vieną žmogų. Kiek ėjome į parduotuvėles, tiek įleisdavo visur kartu, nes viena šeima esam – aišku, kad vienas kito papildomai kuo neužkrėsim, ar lauke stovėdami, ar viduj.

Bet tada į paskutinę parduotuvėlę mūsų nebeįleido – pardavėja nurodė, kad gali įeiti tik vienas, o kitas turi likti lauke su vaiku. Kilo klausimas, ar yra toks reikalavimas, kad net šeimos neleidžia, ar čia pardavėjai sunku iš po vakar buvo“, – svarstė skaitytojas K.

Turgaus administracija „Delfi“ nurodė, kad turgaus prekeiviai privalo vadovautis SAM sprendimu: uždarose erdvėse aptarnaujant be GP 30 kv. tik vienam asmeniui.

„Ir suaugę šeimos nariai negali būti vienas vienetas“, – pridūrė turgaus atstovai.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovas taip pat patikino, kad šeimoms išimčių nėra.

„Šeimoms išimčių nėra numatyta, jeigu prekybos plotas leidžia aptarnauti tik vieną asmenį, į parduotuvę ir turėtų būti įleidžiamas tik vienas žmogus, o ne viena šeima.

1.2.4. Nutarimo Nr. 152 31.1 papunktyje nurodytose, uždarose erdvėse esančiose paslaugų teikimo vietose (išskyrus paslaugų teikimo vietas, nurodytas šio sprendimo 1.2.5 papunktyje), kai aptarnaujami asmenys, neatitinkantys Nutarimo Nr. 152 3.1.1 papunktyje nurodytų kriterijų, užtikrinti 30 m2 prekybos plotą (t. y. prekybos salės, skirtos pirkėjams aptarnauti ir prekėms išdėlioti, plotas, įskaitant matavimosi kabinas. Į prekybos plotą neįskaitomas administracinių patalpų, sandėlių ir pagalbinių patalpų, dirbtuvių, laiptinių, koridorių, sanitarinių patalpų plotas) vienam paslaugų gavėjui arba vienu metu aptarnauti ne daugiau kaip vieną asmenį“, – informavo SAM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)