Avarija įvyko tuomet, kai garbaus amžiaus „Renault“ vairuotojas, iš Vilniaus gatvės sukdamas į kairę, į Ramygalos gatvę, nepraleido iš priekio tiesiai važiavusios jaunuolių kompanijos su „Saab“. Vos kliudęs „Renault“ priekį, automobilis „Saab“ užskriejo ant šaligatvio ir laužydamas stulpus bei barstydamas detales sustojo aukštyn ratais.

Eismo įvykio vietoje tuo metu buvę panevėžiečiai tvirtino, kad „Saab“ link sankryžos atvažiavo didesniu nei leidžiama greičiu. Automoblį vairavo jaunuolis, neturintis vairuotojo pažymėjimo. Iš aplamdyto automobilio išlipę jaunuoliai nenukentėjo. Į įvykio vietą atskubėjusių medikų pagalbos jiems neprireikė.

„Renault“ vairavęs garbaus amžiaus pensininkas tvirtino, kad „Saab“ važiavo labai greitai, tačiau dabar nustatyti tikrąjį transporto priemonės greitį jau bus sudėtinga. Kai kurias eismo įvykio detales padės išaiškinti ir vaizdo stebėjimo kameros, mat ši sankryža filmuojama.

Formaliai dėl avarijos kaltas „Renault“ vairuotojas, tačiau „Saab“ vairuotojui atsakomybė grės už tai, jog šis prie vairo sėdo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Tik per atsitiktinumą toje vietoje, kur „Saab“ išvertė stulpą nebuvo pėsčiųjų, o pastarojo automobilio vairuotojas transporto priemonę nukreipė į stulpą, o ne į „Renault“, kur keleivio pusėje, priekyje sėdėjo garbaus amžiaus moteris.

Policijos pareigūnai teigė, kad eismo įvykio dalyviai blaivūs ir tvirtino, jog ši avarija baigėsi labai laimingai dėka jauno, nors ir vairuotojo pažymėjimo neturinčio vaikino aštrios reakcijos.