Tai tikrai sukelia didelį pasipiktinimą ir neigiamų emocijų bangą, tuo labiau, kai tai vyksta policijos pareigūnams matant. Gegužės 4 d. apie 8.10 val. ryto man važiuojant Ukmergės gatve į Vilniaus centro pusę pastebėjau, kaip suįžūlėję vairuotojai drąsiai pravažiuoja pro policijos ekipažą... Policininkai, nekreipdami dėmesio į pažeidėjus, ramiai stovi spūstyje...

Nenoriu kaltinti policijos pareigūnų neveiksnumu dėl masiškai daromų pažeidimų, tačiau jei tokių vairuotojų neįmanoma kontroliuoti ir nepavyksta suvaldyti KET pažeidžiančių vairuotojus, kurie ryte ir vakare važiuoja maršrutiniam transportui, taksi bei automobiliams, vežantiems daugiau nei 4 asmenis, skirta eismo juostą, gal verta savivaldybės pareigūnams susimąstyti ir atsisakyti tokios eismo juostos ir tokių būdų „sulyginti“ visus vairuotojus, kad nebūtų pagundos būti „protingesniu“ už kitus?

Nurodytoje vietoje leidžiama „A“ juosta važiuoti taksi automobiliams, elektromobiliams, taip pat jei automobiliu važiuoja 4 asmenys ar daugiau, tačiau nurodytame vaizdo įraše nei taksi, nei elektromobilių nebuvo, taip pat iš visų pravažiuojančių nemačiau tokių, kur be vairuotojo sėdėtų dar 3 keleiviai, tačiau buvo tokių, kurie jautėsi nebaudžiami ir ypatingesni už kitus eismo dalyvius.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovą Paulių Radvilavičių, kuris paaiškino, kad vaizdo įraše matyti pareigūnai vykdė jiems duotus pavedimus, atvykę iš Ukmergės.

„Jums rašiusios moters susierzinimas suprantamas, tačiau jis kiek užgožia kitus būtinus suprasti dalykus. Kaip ir visur, policijoje darbo organizavimas yra pagrįstas kompetencijų, funkcijų ir užduočių paskirstymu.

Vaizdo įraše matomas policijos tarnybinis automobilis „Renault Clio“, valst. Nr. GHT236, priklauso Vilniaus apskrities vyriausio policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariatui. Juo į Vilnių atvykę pareigūnai čia vykdė jiems duotus pavedimus. Be jokios abejonės, bet kuris pareigūnas, bet kuriuo metu, privalo įsikišti, jei susiduria su nusikaltimu, rimta grėsme visuomenei ar asmeniui. Tačiau eismo priežiūra nėra tai, ką į sostinę atvykusiems kolegoms iš Ukmergės būtų privalu daryti, pametus kitas užduotis.

Kalbant apie kiekvieno vairuotojo bene kasdien pastebimus KET pažeidimus Vilniuje – kelių policija, dažnai pasitelkusi pareigūnus iš Patrulių rinktinės, Mobilios kuopos, kinologus, kitus kolegas nuolat rengia įvairias eismo dalyvių kontrolės priemones, reidus. Tačiau nei viename pasaulio mieste policija nedisponuoja tokiais resursais, kad visuomet ir visur būtų garantuota nepriekaištinga tvarka ir taisyklių laikymasis.“