Liepos mėnesį internete susiradome padorią vilą netoli Žvejų gatvės, kur yra didelė nemokama vaikų žaidimo aikštelė, vila su baseinu, stalo tenisu, pirtimi ir privačia vaikų žaidimo aikštele.

Oras buvo 19-30 laipsnių karščio, vanduo – 18-22 laipsnių karščio, nuostabiai pailsėjome, puikiai įdegėme.

Nors Lietuva nėra nepanaši į Bulgariją ar Turkiją, ar kitą karštą poilsinį tašką, nepamirškite rytietiškų bendravimo būdų – derybų. Visur derėkitės, gal tik „Maximoje“ ar kitame didžiuliame prekybos centre tai nepavyks.

Už mūsų 2 kambarių 50 kv. m. numerį įprastai sezono metu ima apie 100 Eur, rugpjūčio 20 dienos link kaina apie 70 Eur, o aš suderėjau po 10 minučių pokalbio, kadangi ir 10 naktų, už 50 Eur parai! Pora šimtų eurų sutaupyta.

Numeryje yra šaldytuvas ir kt. įranga, todėl pusryčiai buvo nuolat namie, pietūs, kartais vakarienės. Kieme – du batutai. Kepėmės mėsos kepsnelius ir žuvį. Kartais pietus, vakarienę valgėme kavinėse, restoranuose, nors kainos didokos, o porcijos mažokos, todėl žmonių daug nebūdavo. Padavėjos dažnai būdavo nuo aptarnavimo pradžios susiraukusios, gal pavargusios ar algos mažos, ar arbatos mažai gauna?

Skanu buvo „Floro“ simfonijoje, žuvies patiekalas, paltusas su karališka krevete, kainavo 14 Eur, nebloga jautienos sriuba – 6 Eur. Maistas kainavo apie 600 Eur. Kavinėje „Kablys“ neblogi šonkauliukai, kaina – 12 Eur. Vaikams ir filmukus galima žiūrėti, yra hamakai, batutas kieme, „HBH“ kavinėje labai daug lankytojų, laukėme eileje 15 minučių, porcijos ne tokios didelės, kaip buvo anksčiau, karbonadai gerai paruošti, šašlyko porcijoje buvo labai pavargę agurkai, t.y. nevalgomi. Gerai, kad yra vaikams žaidimų, šiaip kas antras atrakcionas už pinigus, anksčiau buvo nemokama, manau, 1 ar 2 Eur negaila būtų sumokėti.

Ties gelbėtojų stotimi vyko pliažinio futbolo turnyras dviejose aikštėse, labai buvo įdomu stebėti varžybas.

Palangoje nuomavomės dviračius, 1 val. – 2 Eur, dienai prašė 10 Eur, tad 5 dviračių 4 valandoms kainą nusiderėjau iki 25 Eur. Nepamirškite Lietuvos kurortuose derėtis!

Rūkytos žuvys taip pat labai skanios, karšto rūkymo skumbrė, karšiai, unguriai, vietoje 45-47 Eur mokėdavau 40 Eur. Turguje yra nuostabi kepyklėlė, kur pyragai burnoje tirpsta. Na, ir aš mėgstu gaminti, tai ruošdavau kartais pusryčius su varške, jogurtu, šokoladiniais sausainiais, bananais, cinamonu ir razinomis.

O koks grožis prie Gintaro muziejaus, kokie nuostabūs gėlynai, fontanas. Daug pažeidėjų važinėja su dviračiais, nors ties įvažiavimu į Botanikos parką stovi ženklas, draudžiantis važinėti po parką. Botanikos parke galima išgirsti grojamą muziką ir pamatyti Palangos gatvėmis žygiuojantį nuostabų pučiamųjų instrumentų orkestrą, juos lydi puikios šokėjos.

Žodžiu, ilsėtis galima nebrangiai ir Lietuvos pajūryje, tik nepamirškite derėtis.