Moteris papasakojo, kad dailūs baravykai jos atsiųstoje nuotraukoje – savaitgalio laimikis. Grybus moteris vadino gamtos išdaigomis.

Alytusplius.lt praneša, kad baravyką gegužės 26 d. Alytaus šile rado ir Laimutė Mikelionienė. Jo nuotrauka pasidalino Juozas Mikelionis.

Taip pat spėjote pagrybauti? Pasidalinkite laimikiu el.paštu pilieciai@delfi.lt!

Apie tai, kad jau rado baravykų, papasakojo ir grybautoja Vaida.

Patyrę grybautojai portalui sakė, kad baravykai tokiu metu laiku neturėtų stebinti. „Tai vadinamieji gegužiniai baravykai. Prieš keletą metų jie labai derėjo mūsų apylinkėse – pardavinėjome po 1 litą už vienetą ir prisimenu, kad apie pora šimtų už juos užsidirbome“, – pasakojo Varėnos rajono grybautoja Janina Janušauskienė.

Anot jos, kai kuriais metais gegužę jau būna galima pasirinkti kazlėkų, voveraičių. Šiemet Marcinkonių apylinkėse, kur grybauja Janina, grybų dar nėra. Grybautoja spėja, kad jiems pasirodyti trukdo dažnos šalnos ir šiaip šalti rytai.

„Žmonės iš kitų Lietuvos kraštų sako, kad jau randa raudonikių, paberžių, o pas mus dar nematyti“, – apgailestavo grybautoja, kaip ir visi mes, laukianti šiltesnių orų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)