Karingai nusiteikę, it indėnai išsipaišę veidus, nuo seno karo ir pasipriešinimo simboliu laikomos Lietuvos vėliavos spalvomis, lietuvaičiai šeštadienį užpildė visą Klaipėdos „Švyturio“ areną tam, kad sukurtų tikrą pragarą Makedonijos krepšininkams. Deja, priešininkai dar kartą pasirodė stipresni ir po atkaklios kovos įveikė tautiečius rezultatu 74:78. Pastariesiems tai buvo pirmosios draugiškos rungtynės.

Pirmieji taškų sąskaitą atidaro makedonai tarsi išpranašaudami, jog jie ją ir uždarys pergalinga fanfara. Vis dėlto, pirmasis kėlinys abiems komandoms klostosi apylygiai ir nerezultatyviai. Komandą tempia pirmyn Jonas Valančiūnas ir paskutiniąją kėlinio minutę pasirodęs Adas Juškevičius. Sirgaliai šėlsta ir drąsiai kelia milžiniškas Lietuvos vėliavas, tačiau tai negelbėja ir pirmosios dešimt minučių baigiamos rezultatu 19:20 svečių naudai.

Antrasis kėlinys pradedamas taikliomis makedonų atakomis, į kurias atsako tik Mindaugas Kuzminskas, pataikydamas vos vieną baudos metimą (20:24). Vis dėlto pagreitį įgavęs septynioliktuoju numeriu žaidžiantis krepšininkas užveda komandą ir padedamas Dariaus Songailos bei Tomo Delininkaičio spurtuoja 11:0. Tik po užsitęsusio spurto pabudę priešininkai sugeba atsakyti ir išlyginti rezultatą 37:37.

Po ilgosios pertraukos prasidėjęs antrasis rungtynių ketvirtis irgi buvo palankesnis svečiams iš pietryčių Europos. Nors bendromis jėgomis Antanas Kavaliauskas ir Adas Juškevičius pelno pirmuosius kėlinio taškus, išvesdami komandą į priekį – 41:37 – užmigti ant laurų neleidžia agresyviai nusiteikęs Predragas Samardžiski. Nors jam tritaškiu atsišaukia Linas Kleiza, makedonai liaujasi būti paklusniais ir atakuoja iš visų jėgų. Kirilą Nikolovski ir Vojdaną Stojanovski stabdyti bando Ado Juškevičiaus ir Jono Valančiūno tandemas, tačiau nepaisant visų lietuvių pastangų ir išlyginto rezultato (52:52) makedonų gynėjas be gailesčio kėlinį baigia tritaškiu, vesdamas komandą į priekį 52:55.

Klaidomis puolime ir gynyboje ketvirtąjį kėlinį pradėję Lietuvos rinktinės žaidėjai dar labiau pakurstė aistras arenoje. Situaciją taisyti ėmęsis Tomas Delininkaitis sulaukė Lino Kleizos pagalbos. Atsigavęs ir lyderio vaidmenį prisiėmęs krepšininkas visas likusias kėlinio minutes siautė aikštelėje. Vis dėlto makedonai nenusileido ir kaskart atsakydavo rezultatyviais metimais. Likus trims minutėms iki kėlinio galo rezultatas lygus – 69:69. Vėliau seka tuščia minutė ir taiklūs Predrago Samardžiski bei Vojdano Stojanovski metimai. Padėtį dar bando gelbėti Simas Jasaitis bei Linas Kleiza, tačiau to nepakanka. Paskutinės krepšinio lanką skrodžia makedonų baudos ir Lietuvos rinktinė vėl nusileidžia svečiams (74:78).

Nors šios rungtynės tebuvo kontrolinės ir makedonams padėti negalėjo Bo McCalebbas, Pero Antičius, Vladas Ilievskis bei Todoras Gečevskis, o lietuvių gretose nebuvo Šarūno Jasikevičiaus, Pauliaus Jankūno ir Roberto Javtoko, tačiau tai nesutrukdė svečiams nuskinti pergalės vaisių. Tiesa, Lietuvos rinktinę papildyti dar turėtų sezono nebaigę Martynas Pocius, Jonas Mačiulis ir Rimantas Kaukėnas.

Lietuva: Linas Kleiza 19 (10 atk. kam.), Jonas Valančiūnas 10, Tomas Delininkaitis 9, Mantas Kalnietis, Adas Juškevičius ir Antanas Kavaliauskas po 6.

Makedonija: Vojdanas Stojanovskis 22, Predragas Samardžiski 21, Alexanderis Kostoskis 11.