Jos knyga „Ida iš šešėlių sodo“ pretenduoja tapti geriausia 2012 metų knyga paaugliams. Autorė jau yra išleidusi dvi knygas paaugliams: „Gėlių dvaras“ ir „Blogos mergaitės dienoraštis“, kuri 2009 m. buvo išrinkta geriausia metų knyga. Parašė ir vieną biografinę knygą suaugusiems „Su meile Arina“ apie žinomą dainininkę Ariną, nes ją žavi jos asmenybė ir labai patinka džiazas. Renginį padėjo organizuoti Lentvario seniūnija.

Susitikime dalyvavo Lentvario mokyklų aštuntų ir devintų klasių moksleiviai, mokytojai, bendruomenės nariai. Paklausta ar sunku rašyti paaugliams, Kristina Gudonytė atsakė, kad jai patinka šis amžius, nes jis yra ekstremalus ir problematiškas. Ji pati yra tarsi užstrigusi paauglystėje, todėl paauglių problemos jai yra artimos ir suprantamos. Autorei patinka bendrauti su paaugliais, jų gyvenimą ji gerai pažinojo iš savo dukros ir jos draugų, prisimena ir savo paauglystę. Rašytoja sakė, kad apie paauglystę atvirauti nenorima, nes tai kiekvienam – sunkus laikas. Visi mieliau prisimena savo vaikystę.

Paklausta, kada parašė savo pirmąjį kūrinį, autorė atsakė su humoru - „šulėj“. O pirmąją knygą rašyti pradėjo 2002 metais, kai susilaužė koją. Tuo metu turėjo statyti spektaklį, bet gavosi knyga „Gėlių dvaras“, nes, kaip sakė Kristina, ,,nieko neveikti mano charakteriui - grynos šakės‘‘. Azartas kilo berašant, toliau sekė kitos knygos. Vieną dieną besitvarkant namie rašytoja surado savo dienoraščius. Juos bevartant kilo mintis parašyti knygą apie tai, kokia ji buvo paauglystėje. Taip atsirado „Blogos mergaitės dienoraštis“ – knyga apie maištaujančią 15-metę, kuri nuolat meluoja, fantazuoja, pykstasi su savo artimaisiais.

„Ida iš šešėlių sodo“ – trečioji Kristinos Gudonytės knyga paaugliams. Tai knyga apie meilę, amžinybę, draugystę, šeimą ir pačius gražiausius žmogiškuosius jausmus. Čia galima surasti visko: pradedant poezija, magija, humoru ir baigiant tragizmu. Autorė norėjo parodyti, jog ne tiek svarbu, koks yra žmogus, bet kaip mes jį priimame. Šią knygą ji parašė žiūrėdama į žvaigždes, kurios jai primena mirusius. Ypač dažnai autorė prisimena savo močiutę, kurią labai mylėjo. Į klausimą, kuri knygos herojė jai labiau patinka, Sofija ar Ida, rašytoja pasakė, kad jos abi jai svarbios. Ji neskirsto žmonių į blogiečius ir geriečius, nes jie negali būti vien geri ar blogi.

Kalbėdama apie savo profesijas Kristina pasakė: „Kūryba prasideda nuo minties, idėjos, o tada sugalvoju jos išraiškos formą, kas tai bus – knyga, paveikslas, pjesė ar scenarijus. Kūryba – tai žaidimas. Tačiau reikalaujantis daug darbo“.

Autorė atsakė į daugybę klausimų, skaitė ištraukas iš savo knygų apie jaunimo „tūsą“ ir Idos rašinį apie meilę ir amžinybę, o jaunimas pasidalino savo mintimis apie jos knygas.

Renginyje buvo pristatyta ir kita „Metų knygos rinkimuose“ dalyvaujanti knyga – Unės Kaunaitės „Sudie, rytojau“. Tai knyga apie jaunimą, ieškantį savęs, tikros draugystės ir meilės.

Bibliotekos darbuotojos ragino visus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, dalyvauti „Metų knygos rinkimuose“ ir balsuoti už patikusią knygą.

Trakų viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkės Rūta Minkevičienė ir Vilma Kmitienė