Sekmadienį, prieš numatytą pirmadienio vizitą, susiradau visus Santariškių poliklinikos kontaktus. Kadangi buvo nurodytas darbo laikas, taip ir pradėjau skambinti, pirmadienį nuo 8 ryto. Pradžioje kvietimo signalas džiugino ausį, tik jis nutrūkdavo, praskambėjęs numatytą signalų skaičių.

„Turbūt geria rytinę kavą“, – atlaidžiai maniau iki 8.20. Tuomet staiga abu telefonai 2365112 ir 2365113 tapo nebepasiekiami. Ilgai ir nuobodžiai spaudžiau „redial“ mygtuką. Užimta. Ir staiga kvietimo signalas! Nekantriai laukiau, kol atsilieps registratūros darbuotoja, ji pakėlė ragelį ir jį... padėjo.

Pradėjau ieškoti kitų kontaktų, susiradau mokamą liniją – 1815. Žinoma, išklausiau šuniuko lojimo ir lėto pasakojimo apie tai, kad linija mokama, paklausiau klaikios muzikos ir pagaliau išgirdau žmogų. Papasakojau, kad noriu pranešti apie neatvykimą ir kad norėčiau pranešti apie tai daktarui, skyrusiam tyrimą. Padiktavo mobilaus telefono numerį, su malonumu paskambinau juo, pranešiau atsiliepusiai konsultantei, jog negaliu atvykti, ji mielai perrašė tyrimą kitai datai ir tik baigiantis pokalbiui paklausė: „O jūs registravotės mokamam tyrimui?“. Kadangi nemokamam, išklausiau eilinį moralą, kad „na tai kur jūs skambinate?“, „Iš kur gavote šį telefoną?“ ir pan. Apie liniją 1815 ji girdėjo pirmą kartą.

Paklausus, kur galiu gauti gydytojo ar kabineto telefonus, gavau tuos pačius 2365112 ir 2365113. Perskambinau mokama linija ir paklausiau kur jie mane nukreipė, tada užgriuvo keistų ir (dovanokit) bukų klausimų lavina, tarsi būtų tempiamas laikas. Pokalbio pabaigoje manęs paklausė, ar aš registravausi Kauno g. klinikoje. Čia jau supratau su kuo šneku, bergždžias, bet mokamas, reikalas.

Ką gi, pabandžiau iš naujo skambinti į registratūrą. Be užimtų signalų, dar 8 kartus ragelis buvo pakeltas ir... padėtas. 9.30, numatyto vizito laiku, baigiau bandymus. Pusantros valandos skambinimo tikrai suerzino.  

Galiu tik įsivaizduoti, kokiais epitetais medikai apibūdina nepranešusius apie neatvykimą pacientus, bet ar jie žino apie tai, kad tai tiesiog neįmanoma. O gal galėtų ant registracijos lapelių ar informaciniame pranešime nurodyti tiesioginius telefonus?  

Ar manote, kad kitą kartą bandysiu pranešti, kad negaliu atvykti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!