Dabar man JGM daugiau negu mokykla. JGM tai didelė šeima. Nors mes gyvename skirtinguose miestuose ir gana toli vienas nuo kito, mes labai ilgėmis susitikimų, laukiam naujų sesijų, naujų pažinčių nuo tėvu-vadovu. Dabar truputi plačiau apie tai, kas gi buvo toje stovykloje.

Prasidėjo viskas aišku nuo atvažiavimo į stovyklavietę, kuris truko gana ilgai. Vėliau palapinės statymas, daiktų tvarkymas ir kiti neįdomi dalykai kaip dokumentai. Pirmą dieną mes nieko rimto nedarėm, tik susipažinom su meteorologija ir jos atributika, takia kaip termometrai ir anemometrai. Su meteorologija gera draugyste buvo pas antrokus (aš tame tarpe), nes reikėjo kas trečią valandą surašyti duomenis (ir naktį irgi). Aišku, pagal budėjimo grafiką, o ne visi kartu. Antra diena buvo įdomesni, nes buvo užsiėmimai su GPS‘ais. Tai netgi buvo varžybos, o ne užsiėmimai. Visi šaunuoliai, visi grįžo J.  Aš ne pasakosiu viso, ką mes darėm, nes tai bus ilgai ir nuobodu. Papasakosiu tai, kas man labiausiai patiko.

Taigi, pirmas buvo GPS. Antras - augimviečių tyrinėjimas. Man tai pasirodo labai įdomu, kaip pagal augalus galima nustatyti dirvožemį, derlingumą, toli iki vandens ar ne, ir taip toliau. Trečias - upių tyrinėjimas. Tai buvo įdomų. Tiesiog įdomų. Man patiko, kaip galima nustatyti pagal gyvūnėlius ar švarus vanduo. Ir dar mes iki upės plaukės su baidarėmis, tai jūs supratot kodėl tai buvo įdomu.

Ketvirtas - orientavimosi varžybos. Aš labai mėgstu varžybas ir galiu dalyvauti daug kartų. Šiais metai man patiko vadovės Linoretos idėja, kad baigdami varžybas reikėjo dainuoti ir už tai gauti bonusinę minutę. Gaila, kad aš nežinau lietuviškų  dainų.

Mes gavom tik 30 sek. bonusą, bet nieko. Ačiū ir už tokia, nes dainuoti mes nemokame. Tą prasmę, aš su draugų nemoku, o ne visi. Penktas – turizmo techniką ir varžybos. Per turizmo technikos pamokas aš visur norėjau būti pirmas, nes man patinką toks dalykas, kur aš galiu panaudoti savo fizinę energiją (todėl per kūno kultūros pamokas visada noriu būti geriausias).

Ir dabar varžybose aš dalyvavau du kartus, turėjau tris, bet kiti irgi panorėjo. Aš pasakiau vadovams jeigu bus galimybę rašykite mane visur. Ačiū kad leido du kartus bėgti. Taip išėjo, kad galėjome bėgti kelius kartus dėl to, kad ne visi galėjo dalyvauti dėl sveikatos. Ypač pirmokai po pelkės tyrinėjimo. Grįždamiesi į stovyklą (į mūsų JGM namus) pradėjo lyti.

Visi sušlapo, pavargę  ėjo 10 kilometrų. Ką dar galių pasakyti ypač malonų buvo stovėti iki kelių vandenyje trečią valandą nakties ir matuoti vandens temperatūrą. Juokauju, maloniausia buvo vėl susitikti, pakrikštyti pirmokus, susidraugauti. Bet, kaip visada, viskas geras greitai baigėsi. Savaitė praėjo kaip pora valandų ir vėl atėjo laikas grįžti namo. Jeigu jūs perskaitėte šitą straipsnį, papasakokite savo draugams kurie myli geografija ir pakvieskite prisijungti prie JGM‘o. Maloniai kviečiame.