Pasitarę su šeima pradėjome paieškas „Lesės“ svetainėje. Dėmesį patraukė 3 mažyliai, kurie buvo rasti Pašilaičių rajone po balkonu. Mūsų šeimos nuomonės išsiskyrė: vyrui labiau patiko trumpaplaukis, sūnui – storulis, o man labiau norėjosi atstatyti pusiausvyrą šeimoje, todėl pasirinkau patelę. Kilus nesutarimams, aš nusileidau ir palikau vyrams spręsti. Kai vyrai nuvažiavo išsirinkti, buvo likusi tik mano panelytė ilgomis, baltomis, kojinaites primenančiomis, kojytėmis. Taip Pepė atkeliavo į mūsų namus.

Mes manėme, kad turime puikiausias sąlygas augintiniui – namą su aptvertu kiemu bei miškelį pašonėje, tačiau Pepės elgesys augant tik prastėjo. Ilgai nesupratome, ką darome blogai. Lankėme dresūros pamokas, tačiau ir jos nepadėjo. Dresūra padeda išmokyti augintinį tam tikrų komandų, tačiau mums reikėjo ne Pepę mokyti, o patiems mokytis, kaip dera auklėti savo šunį. Turėjome išsiaiškinti Pepės blogo elgesio priežastis ir tik tuomet bandyti nukreipti jos elgesį teisinga linkme. Tam būtina išmokti, suprasti šuns kūno kalbą, elgsenos subtilybes ir t.t. Taip Pepė mus įtraukė į šunų pasaulį.

Išsiaiškinome, kad norint sulaukti gero elgesio, pirmiausia reikia patenkinti Pepės poreikius, t.y. jai reikia tam tikro fizinio krūvio, protinių užduočių, bendravimo su kitais augintiniais bei žmonėmis. Gyvendama užmiestyje ji mato ribotą kiekį žmonių bei šunų. To nepakanka tinkamai socializacijai. Pasekmė – ji įgijo baimę itin aukštiems, barzdotiems ar dėvintiems skrybėlę vyrams. Taip pat neišmoko tinkamai žaisti su kitais augintiniais. Jos žaidimas nėra agresyvus, tačiau pakankamai grubus.

Norint pakoreguoti Pepės elgseną, reikia labai daug darbo, laiko bei kantrybės. Dirbant nuo ryto iki vakaro tai padaryti praktiškai neįmanoma. Pepės atvejis pasufleravo mums mintį atidaryti gyvūnų viešbutį. Kasdien lankydama viešbutyje dienos centrą Pepė įgijo daugiau pasitikėjimo savimi, bendrauja su įvairiausiais augintiniais, mato įvairiausios išvaizdos vyrų. Mums dar reikia daug dirbti, tačiau rezultatai labai džiugina. Fotografė Greta galėtų patvirtinti, kad mums pavyko sukurti itin tvirtą ryšį su Pepe.

Pepė kardinaliai pakeitė visos mūsų šeimos gyvenimą ir mes esame jai už tai dėkingi.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!

Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.