Vilniaus apskr. VPK Prevencijos skyriaus ir sostinės struktūrinių policijos komisariatų bendruomenės pareigūnai, policijos kapelionai Algirdas Toliatas, Aušvydas Belickas, kiti Vilniaus arkivyskupijos dvasininkai, lydimi Vilniaus policijos klubo vaikams ir jaunimui vaikų, šiomis dienomis lanko visame Vilniuje lanko senyvo amžiaus žmones.

Vilniaus miesto socialinės paramos centras parinko 30 senjorų šeimų, kuriose apsilankę Kalėdų džiaugsmo nešėjai įteikia rėmėjų parūpintus maisto paketus, kalėdaičius, atšvaitus, pamokslų garso įrašus. Pastebima, kad didžiausia dovana senoliams tampa ne materialūs dalykai, bet galimybė pabendrauti su kunigu, pasikalbėti su pareigūnais – pastariesiems išsakoma, ar jaučiamasi saugiai, išpasakojami asmeniniai išgyvenimai, noriai išklausomi patarimai, kaip netapti plėšikų ar sukčių auka.

Kalėdų džiaugsmą akcijos dalyviai supranta kaip džiaugsmą pasirūpinti savo artimu, dalinimąsi dėmesiu, meile ir šiluma. Jų teigimu, šis džiaugsmas yra mūsų viduje, tačiau didesnę atskirtį išgyvenančių, gyvenimo sunkumus patiriančių žmonių širdyse jis būna ir priblėsęs, todėl reikia jį pažadinti, prikelti.