Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kartu su „Camelia“ vaistine Prienų globos namuose pristatė akciją „Būkime kartu“.

Akcijos dalyvius dainomis sutiko Prienų globos namų ansamblio „Širdy dar ne ruduo“ dainininkai, vadovaujami gyventojos Violetos Ibianskytės. Ansamblio dainos apie jaunystę, meilę, gamtą džiugino akcijos dalyvius, kūrė puikią nuotaiką, skatino gyventojus bendrauti ir dalytis patirtimi.

Savo patirtimi pamokos „Pasidalinkime gerumu“ metu globos namų gyventojos Danutė  Dvilinskaitė Laukienė ir Violeta Ibianskytė pasidalijo su Revuonos vidurinės mokyklos 10 klasės moksleiviais, dalyvavusiais akcijoje. Globos namų gyventojos pabrėžė kartų bendravimo, ryšio svarbą, šilumą ir nuoširdumą. Moksleiviai noriai diskutavo, drąsiai reiškė savo nuomonę. Mintimis apie kartų bendravimą pasidalijo ir moksleivius lydėjusi mokytoja Vytautė Kurtovienė, akcentavusi kaip aktualu šiuolaikinėje visuomenėje nelikti abejingiems pagyvenusių žmonių problemoms.

Renginio metu globos namų senjorai rašė laiškus ateinančioms kartoms, linkėdami dalytis meile ir džiaugsmu, būti vieningiems, darbštiems, ištvermingiems ir mylėti savo Tėvynę.

„Camelia“ vaistinės atstovai ir šeimos gydytojai Rita Keturakienė, Ineta Marčiukaitytė ir urologas Juliaus Masiliūno konsultavo globos namų gyventojus, dalijosi informacija, atliko tyrimus.

Akciją vainikavo senjorų išvyka „Dalijamės savo rankų šiluma“ į Neringos ir Dariaus Žigų šeimą, gyvenančią Prienuose. Tris vaikučius auginančiai ir ketvirtojo besilaukiančiai šeimai globos namų gyventojos padovanojo pačių numegztus megztinius, kojines. Vaikai sulaukė ir saldumynų.