Renginiai, skirti gyventojams, skatina mąstyti, tobulėti ir džiaugtis kiekviena gyvenimo akimirka. Vykstantys įvairūs muzikiniai renginiai padeda atsipalaiduoti, pailsėti, suteikia energijos, geros nuotaikos visai dienai.

Laukiami globos namuose mokytoja Ramunė Kavaliauskienė ir jos sūnus Justinas. Džiugina jų atliekamos dainos, giesmės.

Gyventojus prieš šventes aplanko jaunieji grožio specialistai iš VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro. Kirpimo skyriaus mokytoja Dalia Grinienė ir moksleiviai kerpa, dažo, šukuoja gyventojus, dovanoja gerą nuotaiką, šypsenas ir nuoširdumą. Ir kirpėjai, ir gyventojai džiaugiasi tradiciniais šiltais, pilnais meilės ir supratimo susitikimais.

Prienų globos namuose lankėsi Birštono gimnazijos moksleiviai bei mokytojai. Svečiai gyventojams pristatė nuotaikingą, šventinį koncertą, padovanojo savo rankų darbo atvirutes ir darbelius. Moksleiviai palinkėjo visiems stiprios sveikatos, geros šventinės nuotaikos ir kad per Kalėdas išsipildytų visi slapčiausi gyventojų norai bei troškimai.

„Šilti santykiai, draugiška aplinka, puiki darbuotojų komanda – todėl ir norisi kaskart sugrįžti į Prienų globos namus“, - teigia vilnietis Vytautas Baranauskas. Daug laiko čia gyvenęs ir dabar vis užsukantis į svečius Vytautas šį kartą atvyko su savo pusbroliu Andriumi Bartkumi. Svečiai aplankė bičiulius, pabendravo su įstaigos darbuotojais ir pristatė ką tik iš kelionės po Egiptą parsivežtus įspūdžius.

Prie arbatos puodelio ir egiptietiškų vaišių visiems susirinkusiems Vytautas pristatė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotos šios šalies istorinės, įžymios vietos, gamtos vaizdai. Atsisveikindamas ir linkėdamas visiems gražių švenčių, Vytautas Prienų globos namams padovanojo du iš Egipto parvežtus paveikslus, kurie mums primins šios šalies grožį ir išskirtinumą.

Mūsų namuose svečiavosi Alytaus neįgaliųjų savitarpio pagalbos savanorių grupė „GAJA“. Gyventojai klausėsi moterų vokalinio ansamblio atliekamų dainų, skaitomų eilėraščių, pasakojimų apie ansamblio veiklą. Svečiai džiaugėsi šiltu, draugišku priėmimu ir bendravimu, nes tik bendravimas padeda pažinti, pamatyti, išmokti atrasti save.

Didžiulę ir gražią šventę gyventojams padovanojo sportininkų veteranų klubo „Ąžuolynas“ nariai, atvykę į tradicinį susitikimą su globos namuose gyvenančiais sportininkais veteranais: Algimantu Pėža, Justina Kirvelaityte, Jurgiu Valiuku, Petru Pipiru, Danute Juodžbaliene. Kauno kultūros skyriaus ansamblio „Ainiai“ atliktos dainos ir melodijos leido dar stipriau pajusti šventinę nuotaiką ir išgyventi teigiamas emocijas.

Prienų globos namuose įsikūręs Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) Prienų filialas. Senjorai renkasi į užsiėmimus, susitikimus su žymiais žmonėmis, knygų pristatymus, parodų atidarymus. TAU veikloje dalyvauja ir globos namų gyventojai. Universitetui vadovauja globos namų direktorė Angelė Bajorienė.

Artėjant didžiosioms šventėms gyventojams šventines programėles skiria, su gyventojais bendrauja Prienų „Žiburio“, Jiezno ir Birštono gimnazijų, Nemuno pradinės mokyklos moksleiviais. Gyventojai džiaugiasi susitikimais su moksleiviais, dalijasi patirtimi. Vyksta nuoširdus kartų bendradarbiavimas.

Globos namų valgykloje kiekvienais metais įvairiaspalviais žaisliukais ir girliandomis puošiama eglutė. Kūčių stalai dengiami baltomis staltiesėmis, jaukumo suteikia ant stalų degančios žvakės, gyventojų ir darbuotojų sukurtos floristinės kompozicijos. Prieš vakarienę aukojamos Šventos Mišios, kalbamos maldos, prisimenami ir pagerbiami į amžinybę išėję. Globos namų ansamblio „Kvietkelis“ giedamos giesmės sukuria iškilmingą stebuklo laukimo atmosferą. Meilės, nuoširdumo ir atjautos kupinomis širdimis tarsi vienos didelės šeimos nariai – gyventojai ir darbuotojai dalinasi ir laužia vienas kito kalėdaičius.

Dalijimasis kalėdaičiu per Kūčių vakarienę suteikia ramybės, vieningumo ir saugumo pojūtį. Tai yra kur kas svarbiau nei išorinis Kalėdų blizgesys, išpuoštas miestas, prekėmis užverstos parduotuvės. Kalėdos, Kūčios, ko gero, yra šventė, kurios ruoša nei trupučio nevargina, atvirkščiai – matant laimingus gyventojų veidus, kyla malonus jaudulys. Tikriausiai dėl šios priežasties darbuotojai net neraginami leidžia laiką su gyventojais Kūčių vakarienės metu, ir tik po jos skuba į savus namus.

Kūčios ir Kalėdos – magiškas laikas, leidžiantis kiekvienam suvokti, kokie svarbūs yra artimieji, kiek stiprybės teikia jų meilė, o mūsų globos namų darbuotojai suteikia šį jausmą tiems, kuriems labiausiai jo trūksta.